szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Váratlanul érkeztek a kismackók, nem tudták anyjukról, hogy várandós.

Jegesmedveikrek születtek a bremerhaveni állatkertben, a Valeska nevű nőstény a gondozók számára is váratlanul hozta világra utódait.

Szombaton meglehetősen nyugtalanul viselkedett a kifutójában, ennek okát csak másnap reggel fedezték fel a dolgozók – mondta el csütörtökön Heike Kück, az állatkert igazgatója. A kamerával felügyelt hátsó barlangba visszahúzódott Valeska "mellső lábai között két egészséges kis bocs kúszott-mászott".

Az állatkert nem számított idén jegesmedveutódok érkezésére, Valeska viselkedése ugyanis az év során nem utalt erre.

A kicsiket még nem láthatja az állatkert közönsége. 2020 tavaszáig a barlangnál, a látogatók elől elzárt helyen fognak élni anyjukkal, addig kamerával figyelik őket.

Kück kifejtette: a bocsok hangosak, sokat esznek és alszanak, ami az egészséges fejlődés jele. "A fiatal jegesmedvék halálozási aránya életük első napjaiban különösen magas" – hangsúlyozta Kück.

Az igazgató kiemelte: a jegesmedvék állatkerti szaporodása világszerte különleges eseménynek számít, jelenleg mindössze tíz bocs él a világ állatkertjeiben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gigantikus dinó csontvázát találták meg Argentínában

Gigantikus dinó csontvázát találták meg Argentínában

Közel 108 millióért vásárolt be Vera Molnar festményeiből az MNB egy cége

Közel 108 millióért vásárolt be Vera Molnar festményeiből az MNB egy cége

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK