szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hollandok imádnak otthon dolgozni, a románok és a bolgárok nem annyira.

2018-ban 15 és 64 év közötti korosztály 5,2 százaléka dolgozott rendszeresen otthonról az Európai Unió tagországainak polgárai közül - derül ki az Eurostat statisztikáiból. Ez minimális emelkedést jelent az elmúlt évtizedes átlgahoz (5 százalék) képest.

Érezhetően növekedett viszont azok aránya, akik időnként home office-ban dolgoznak, 2008 és 2018 között 5,8 százalékról 8,3 százalékra.

A listát vezető Hollandiában az emberek 14 százaléka szokott a munkahelyétől távol dolgozni, Finnországban a munkavállalók 13,3, Luxemburgban 11, míg Ausztriában 10 százaléka választja ezt a formát.

Magyarország a lista végén helyezkedik el, a magyarok mindössze 2,3 százaléka végzi otthonról a munkáját.

Romániában (0,4 százalék) és Bulgáriában (0,3 százalék) pedig szinte senki sem dolgozik otthonról.

2018-ban a nők 5,5 százaléka választotta a home office-t, míg a férfiak esetében 5 százalék a mutató az Európai Unióban.  

Az Eurostat statisztikáiból az is kiderül, hogy minél idősebb egy munkavállaló, annál inkább szeret a saját környezetében dolgozni, a 15–24 évesek közül 1,8 százalék, a 25–49 éveseknél 5 százalék, míg az 50–64 évesek esetében 6,4 százalék ez a mutató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Mozgó iroda az új home office?

A Nissan rendezett be irodának egy kisbuszt, amelyet minden olyan eszközzel felszerelték, amire egy digitális nomádnak szüksége lehet. Ráadásként még elektromos is a jármű.