szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harminchét új Michelin csillagos éttermet hirdettek ki Németországban.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Bár a hamburgi Michelin-gála a koronavírus-járvány európai terjeszkedése miatt elmaradt, Németország ünnepelhet. Eddig sem szűkölködött a több mint nyolcvanmilliós lakosságú ország a Michelin-kalauz által ajánlott éttermekben, de a most kihirdetett eredmények óriási csillagesőről tanúskodnak.

Németországnak összesen tíz legmagasabb rangú, három csillagos étterme lett. A főváros is új háromcsillagos étteremmel gazdagodott, a Marco Müller séf irányítása alatt működő Rutz megkapta az újabb csillagát. Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója kiemelte, hogy a Müller irányítása alatt működő étterem harmóniában áll a természettel.

A "Bib Gourmand" kategóriába sorolt éttermek között is sok mozgás történt. A 2020-as kalauz huszonhárom olyan új éttermet tartalmaz, ahol jó ár-érték arányban, harminchét euróért kínálnak háromfogásos menüket.

A kalauz által díjazott éttermek listája, az ajánlásokkal együtt itt olvasható.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokan csalást kiáltottak, miután az 5, 6, 7, 8, 9 és 10-es számokat húzták a dél-afrikai lottón

Sokan csalást kiáltottak, miután az 5, 6, 7, 8, 9 és 10-es számokat húzták a dél-afrikai lottón

Újabb három hónapig ingyen lehet szállítani a kerékpárokat a BKV járatain

Újabb három hónapig ingyen lehet szállítani a kerékpárokat a BKV járatain

Schiffer András: Rég láttam ilyen nevetségesnek és kaotikusnak a Fidesz kommunikációját

Schiffer András: Rég láttam ilyen nevetségesnek és kaotikusnak a Fidesz kommunikációját