szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A köznevelési államtitkár hétfőn még azt mondta, hogy a mozgathatják az érettségi időpontját.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nem döntött a kormány a szerdai ülésén az érettségi vizsgák elhalasztásáról – kormányzati források azt mondták az atv.hu-nak, hogy a kérdés nem is volt napirenden és legfeljebb a jövő heti kormányülésen foglalkoznak a vizsgák kapcsán a május 4-i időponttal.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a kormany.hu oldalon hétfőn közzétett videójában arról beszélt, hogy ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet.

Müller Cecília országos tiszti főorvos, illetve Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt, hogy a járvány tetőzését május 3-ra várják. Az érettségi napját egy nappal későbbre jelölte ki a kormány.

Az elmúlt napokban diákok és pedagógusok körében is felháborodást, értetlenkedést váltott ki a kormánynak az a csütörtökön közölt döntése, amelyben az eredeti menetrendhez ragaszkodva, a májusi időponttól rendezik meg az írásbeli érettségi vizsgákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

6201 új fertőzött, elhunyt 108 beteg

6201 új fertőzött, elhunyt 108 beteg

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot