szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Benedek Tibor az utolsó percig meg volt győződve arról, hogy fel fog épülni.

Súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó május elején jelentette be, hogy a vízilabdával kapcsolatos összes tevékenységét megszakítja. Beteg volt, de erről soha nem beszélt.

„Ez nem az élet rendje. Az nem az élet rendje, ha egy szülő temeti el a gyermeket, az nem az élet rendje, hogyha szövetségi kapitány kap egy üzenetet reggel hatkor, hogy az egyik olimpiai bajnok játékosa elhunyt” – nyilatkozta Kemény Dénes az RTL Klub Híradójának.

A magyar vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya elmondta, hogy mit érzett akkor, amikor értesült volt játékosa halálhíréről.

"Mint egy boldog, mosolygós kisgyerek, úgy jelent meg előttem Tibi képe. Mindenki egy borzasztó erős, szorgalmas, akaratos harcosnak ismerte, én ismertem a Tibinek az érzelmes oldalát, és azok a legszebb emlékem, amikor egy boldog pillanatban látom az őszinte örömöt. Uszodaiként én nagyon közel álltam hozzá, nagyon sokszor láttam ezt az örömöt. Nagyon jó apuka is volt, példamutató módon nevelte gyermekeit” - mondta a szakember.

Kemény Dénes elárulta, hogy a világ különböző pontjairól kapott segítőkész megkereséseket a vízilabdázó betegésge alatt, ő maga is sokat beszélt Benedekkel, még egy-másfél héttel a halála előtt is váltottak néhány üzenetet.

„Amikor bekerült az intenzívre, akkor én már kerültem, akár írásban is, hogy zavarjam. Az orvosokkal tartottam naponta a kapcsolatot” – mondta az edző, aki hozzátette, hogy Benedek az utolsó pillanatig 110%-osan meg volt győződve arról, hogy meg fog gyógyulni.

„Rengeteg érzelem volt benne. Nem sokkal az athéni döntő után én azt feszegettem neki, hogy 7-5-ről megfordítani a meccset egy negyed alatt és győzni, ahhoz szükség volt az ellenfél hülyeségére, nem csak a mi bravúrjainkra,  és akkor kijavított, hogy

van egy nagy különbség mi köztünk és más csapatok között, hogy mi szeretjük egymást” - emlékezett Kemény Dénes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem jó ötlet felváltva használni az e-cigit és a simát

Nem jó ötlet felváltva használni az e-cigit és a simát

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077