szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismeretlenül is megrázta gyerekkori kedvencének halála Juhász Tamás sírkövest, aki ezért vállalja, hogy elkészíti a színész síremlékét.

Soha nem találkoztak egymással, a sírköves csak a televízióból ismerte Szilágyi Istvánt, a 82 éves színészt, akit a saját fia gyilkolt meg május 3-án.

Az ország Lópici Gáspára viszont olyan hatással volt az akkor még gyermek rajongójára, hogy még most is úgy érzi, hálával tartozik neki – írja a Bors.

Hallotta, hogy nagyon nehéz anyagi körülmények között élt a színész a feleségével és hogy az özvegynek most is nélkülöznie kell. „Ezért gondoltam, hogy előhozakodom a felajánlásommal: ha a család igényli, nagyon szívesen elkészítem neki Szilágyi művész úr sírkövét. Mindegy, hogy milyen kőből szeretnék, megcsinálok bármit.”

Szilágyi István több tévéfilmben játszott emlékezetes szerepet, a legtöbben a Keménykalap és Krumpliorr Lópici Gáspáraként emlékezhetnek rá. Több mint kétszáz filmben játszott, első filmszerepét 1959-ben, az utolsó 2017-ben jegyzi az IMDB filmes adatbázisa. Feltűnt a Tenkes kapitánya és a Rózsa Sándor című sorozatban, a Gyula vitéz télen-nyáron, a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig, a Talpuk alatt fütyül a szél és A Pogány madonna című filmekben is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Célba vette a Vénuszt az orosz űrügynökség, mert "sokkal érdekesebb, mint a Mars"

Célba vette a Vénuszt az orosz űrügynökség, mert "sokkal érdekesebb, mint a Mars"

Elmarad idén a Kurultáj

Elmarad idén a Kurultáj

Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Szabadulhatnak Ronaldinhóék