szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség szerint az elmúlt években csökkent a bűncselekmények száma.

Másfél éve ellenőrzi rendszeresen a rendőrség más hatóságok bevonásával a bulinegyedet és környékét: a Belvárosban, a Terézvárosban és Erzsébetvárosban 25 kiemelt ellenőrzést tartottak, hétvégente pedig növelték a rendőrök létszámát.

A rendőrség közlése szerint a belső kerületek és a főváros turisztikailag frekventált részein az ellenőrzések lehetővé tették a hatékony fellépést a garázdasággal, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel, a hamis drogok terjesztésével, prostitúcióval, ittas járművezetéssel és az engedély nélkül végzett taxiszolgáltatásokkal szemben.

A 2018 novembere óta megtartott, több mint két tucat akcióban a rendőrök 2970 embert igazoltattak, 646 járművet, 55 szórakozóhelyet ellenőriztek és 127 kényszerintézkedést hajtottak végre. A prostitúcióhoz köthető tevékenység miatt 39, „fake drog” terjesztés miatt 9, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt 114 esetben indult eljárás.

Razziázó rendőrök, dühös vendéglátósok: bulinegyed csendrendelet után, turistaroham előtt

Nagy a zsibongás a bulinegyedben, de nem csak az utcán italozó fiatalok miatt: múlt héten szigorú csendrendeletet hozott Erzsébetváros, hogy megregulázza a környéket. A rendelet értelmében 10 után nem lehet nyitva vendéglátóhely, kivéve, ha teljesít egy sor kitételt.

(képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Terápiás láma bukkant fel az amerikai tüntetéseken, meg is lett a következménye

Terápiás láma bukkant fel az amerikai tüntetéseken, meg is lett a következménye

Frissült a Kia Stonic, kéziváltós hibridként lesz kapható

Frissült a Kia Stonic, kéziváltós hibridként lesz kapható

Már 100 milliárd dolláros vagyona van Mark Zuckerbergnek

Már 100 milliárd dolláros vagyona van Mark Zuckerbergnek