szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szilvásy György elnök szerint a magyar miniszterelnöknek ügyelnie kellene a "látképre", és kisebb öltönyt kellene hordania.

Nagyon nehéz dolga lesz annak, aki a hátralévő öt hónapban erősebb üzenetet próbálna eljuttatni az MTI Országos Sajtószolgálathoz, magasra tette a lécet a Honfoglalás 2000 Egyesület. A Szilvásy György elnök által jegyzett közlemény úgy indul, mint a legtöbb komment Orbán Viktor Facebook-oldalán, de aztán még a rajongók hozzászólásainál is meredekebb irányt vesz, és nem csak azért, mert kritikát próbál megfogalmazni a magyar miniszterelnökkel kapcsolatban.

„A civil szervezet és a magyarok milliói tisztelik, szeretik az elért eredményes munkája miatt is a Miniszterelnök Urat. Úgy gondoljuk, hogy

aki egy ország döntő többségének bizalmát élvezi, annak kötelessége odafigyelni egészségére, például a napi kalóriabevitelre, nem kockáztathatja egészségét súlyfölösleggel, de a róla kialakult – úgymond látképre is vigyáznia kell

– indul a közlemény, amely nem hagyja kétségek között Orbán Viktor feleségét sem, egészen konkrét iránymutatásokat ad Lévai Anikónak.

„Jelen levelünkben arra kérjük Orbán Viktorné Asszonyt, hogy továbbra is viselje gondját férjének, és beszélje meg vele, hogy az XXL méretű öltönye helyett a karcsúbb, XL-t részesítse előnyben. A Miniszterelnök Úr sportember, rajong a fociért, bizonyára jól érzi magát a fiatalok társaságában, ugyanakkor jó példát kell felmutatnia kondíciója tekintetében is – írták.

Talán a miniszterelnök múlt heti kijelentésére utalnak, amelyben Orbán elárulta, hogy „fél életét edzőtáborokban és öltözőkben töltötte”. Az biztos, hogy a Fidesznek nem ez az X fog hiányozni.

Szilvásy György a közlemény végén reményét fejezi ki, hogy a miniszterelnök és felesége nem értik félre a kéretlen divattanácsokat (a magyar divatipar környékén megjelenő Orbán Ráhelt nem említi meg), majd egy, akár jelzésértékűnek is tekinthető sorral zárja levelét, ha a "jelzésértékű" szó értelmezhető lenne egy ilyen közlemény esetében.

"Jó egészséget, és további sikeres országépítő munkát kíván az Orbán családnak Szilvásy György, elnök.

Azt nem tudni, hogy a közlemény összeállítása előtt olvasta-e bárki az egyesületnél Montpellier Business School tanulmányát, amely szerint összefüggés mutatható ki a politikusok elhízása és a korrupció között, de, ha igen, most már inkább ne vallja be.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében

Fontos szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében

Ez történt: a tudósok megfejtették a Stonehenge egyik rejtélyét

Ez történt: a tudósok megfejtették a Stonehenge egyik rejtélyét

Spiegel –  A németeknek is kínos, hogy tankjukkal pózolt a Kárpátia

Spiegel – A németeknek is kínos, hogy tankjukkal pózolt a Kárpátia