szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A négyes erősségű hurrikán miatt félmillió embernek kellett elhagyni az otthonát.

Extrém széllel és villámáradásokkal érkezett meg Louisana partjaihoz a Laura hurrikán. Az amerikai meteorológusok szerint a 4-es erősségű hurrikán „túlélhetetlen” lesz egyes vidékeken, és ha tartja a sebességét, az egyik legerősebb vihar lehet, amely valaha elérte az Egyesült Államok öböl menti partvidékét. A Laura jelenleg 240 km/h-ás széllel halad a belső területek felé.

A hatóságok félmillió embert szólítottak fel, hogy hagyják el az otthonaikat Texas és Louisiana államban, akik pedig a vihar útjában maradnak, készüljenek fel arra, hogy megvédjék az életüket: tartózkodjanak távol az ablakoktól, húzódjanak meg valamilyen masszív bútor alatt, használjanak matracokat, plédeket és párnákat, hogy védjék a fejüket és a testüket.

Csütörtök reggelre több mint 190 ezer otthon maradt áram nélkül Louisianaban, Texasban 45 ezer házban voltak áramkimaradások.

Louisianában 19 mentőhelikopter áll készenlétben, 920 ezer liter palackozott vizet és több mint félmillió adag előre csomagolt ételt készítettek elő. Az állam belső területein fekvő szállodákban eddig kétezer ágyat szabadítottak fel, ahol a part menti vidékekről kitelepítetteket helyezik el. A mélyen fekvő területek kiürítése már vasárnap megkezdődött. Több településen szerda estétől kijárási tilalom van érvényben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor