szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Nem leszünk toleránsak azokkal, akik szándékosan veszélyeztetik mások életét” – közölte a brit rendőrség.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Tízezer fontra (közel négymillió forintra) büntettek meg egy brit tinédzsert Nottingham Lenton városrészében, aki a járványügyi korlátozásokat figyelmen kívül hagyva 50 fős házibulit rendezett.

A bulit a szomszédok jelentették, a rendőrök pedig kimentek a házhoz. A rendőrség a magas pénzbüntetéssel akarja demonstrálni, hogy nem félnek megbírságolni azt, aki megszegi a járvány idején hozott szabályokat, és szándékosan veszélybe sodorja mások életét.

„Mindannyiunknak emlékeznünk kell arra, hogy még mindig egy világjárvány közepén vagyunk, és felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért. (...) A jelenlegi szabályozások szerint megbüntethetünk bárkit, aki több mint 30 embert összehív, és a bírság 10 ezer fontra is rúghat. Most ráadásul a korlátozások még szigorúbbak lesznek, mert egyszerre 6 embernél többen nem gyűlhetnek majd össze egy térben” – utalt a hétfőtől életbe lépő új korlátozásokra Steve Cooper, a helyi rendőrfőnök asszisztense.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajnai cáfolta, hogy visszatérne a politikába

Bajnai cáfolta, hogy visszatérne a politikába

Wladár Sándor maradt az úszöszövetség elnöke

Wladár Sándor maradt az úszöszövetség elnöke

A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet

A magyar felnőttek fele soha nem vásárol könyvet