szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja olyan diákot alakított egy sorozatban, aki titkos tábor szervezésébe kezd.

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja is szerepelt a Gyalogbéka című ifjúsági sorozatban – vette észre a Fidelio. A sorozatot 1985-től 1986-ig sugározták, és tíz rész készült belőle. Szarka már rögtön a nyitójelenetben feltűnt.

A történet szerint a Tinódi Őrs tagjainak elegük van a balatonszemezdi sörgyári üdülőből, ahová a tanárok évről évre elhurcolják őket. A gyerekek azt sérelmezik, hogy senki sem kérdezte meg őket, hol szeretnének táborozni, csak eléjük tesznek egy papírt, hogy töltsék ki. Ezért aztán kitalálják, hogy titkos tábort szerveznek Öregvisnyón. A tanároknak nem tetszik az ötlet, a gyerekek viszont egymás között megszavazzák, hogy a közösen kitalált táborba menjenek. A szavazatszámlálást az SZFE kancellárja által játszott karakter hitelesíti. A hatodikos gyerekek pénzt gyűjtenek a táborozásra, a csapat azonban végül egy katonatisztet kap vezetőül, akit Cseke Péter játszik.

A Gyalogbéka első jelentéhez hasonlóan az utolsóban is szerepel Szarka Gábor: felhúzza a vörös színű zászlót, amelyen a lant, a művészet jelképe szerepel.

Az SZFE kancellárjával korábban interjút készített a hvg.hu.

Én a művészeti kérdésekhez nem értek, és egyelőre az oktatásszervezési kérdések tartalmi részéhez sem, de arra megfelelő szakemberek állnak rendelkezésre”

– válaszolta akkor az egyetemen folyó oktatás minőségére vonatkozó kérdésünkre.

Ugyanezt hangsúlyozta Szarka csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol egyebek mellett arról is beszélt, hogy nem a hallgatók lázadásával van gond szerinte, hanem annak formájával. A kancellár úgy látja, hogy a diákok szétzilálják az oktatást és sérelmezte, hogy nem állnak vele szóba, nem engedik be a munkahelyére. Jelezte: gesztusokat, párbeszédet vár az egyetemistáktól, akik szerinte fenyegetően léptek fel ellene, amikor megpróbált bejutni az SZFE Vas utcai épületébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hegyi-Karabah: A felek máris a tűzszünet megsértésével vádolják egymást

Hegyi-Karabah: A felek máris a tűzszünet megsértésével vádolják egymást

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Megszületett Orbán Viktor ötödik unokája

Megszületett Orbán Viktor ötödik unokája