szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jegyeket pedig visszaváltják.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában
Évadunkat a járvány miatt fél házzal nyitottuk. Sok lelkierőt adott nekünk, hogy jönnek hozzánk, nem félnek, velünk maradtak.
Ám a járvány új hulláma egyre magasabb. Az új rendelkezések szerint csak harmad-házzal játszhatnánk.
Ezért a mai napon úgy döntöttünk, hogy előadásainkat mától a járvány elültéig csak streamelt formában láthatják, támaszkodva a nyáron épült stream-stúdiónkra. Nézőterünkre megváltott jegyeiket visszaváltjuk. Az otthonukból, bármely online eszközről elérhető streamelt előadásaink számát megnöveljük, stream-repertoárunkat folyamatosan bővítjük.
Maguk az előadások átalakulnak némiképp, hogy egymást se veszélyeztessük. Kizárólag élő előadást tervezünk közvetíteni. Felvétel csak akkor jön szóba, ha mi magunk sem léphetünk az épületbe. Reméljük, hogy odáig nem jutunk el.
Vigyázzunk egymásra, és maradjunk együtt az online térben, jelenidőben.

Előzetes egyeztetés nélkül, azonnali hatállyal hozott a színházakra nézve drasztikus döntést a kormány – írtuk Orbán Viktor miniszterelnök keddi bejelentése után. Az új korlátozó intézkedés nyomán a színházak igyekeznek kitalálni, hogyan tarthatnák meg előadásaikat, és hogyan ültethetnék le biztonságosan a nézőiket, de sokan inkább úgy döntenek, hogy határozatlan ideig nem fogadják a nézőiket.

Az Örkény Színház csütörtök délután bejelentette, hogy előadásaikat mától a járvány elültéig csak streamelt formában láthatják a nézők.

A nézőtérre megváltott jegyeket pedig visszaváltják. Mint írják, a szinte bármelyik online eszközről elérhető streamelt előadásaik számát megnövelik, stream-repertoárjukat folyamatosan bővítik.

Maguk az előadások átalakulnak némiképp, hogy egymást se veszélyeztessük. Kizárólag élő előadást tervezünk közvetíteni. Felvétel csak akkor jön szóba, ha mi magunk sem léphetünk az épületbe. Reméljük, hogy odáig nem jutunk el

– tették hozzá.

Szerdán az Orlai Produkciós Iroda szintén bejelentette, hogy a Belvárosi Színházba meghirdetett előadásaikat nem tartják meg. „A jelenlegi drámai vírushelyzetben nem hiszünk a fél- vagy harmadmegoldásokban, nem hisszük, hogy a látszatintézkedésekkel a járványveszély csökkenthető” – írták.

Kedves Nézőink, Támogatóink, Barátaink! Az Önök és kollégáink egészsége érdekében, a legfrissebb járványügyi...

Közzétette: Orlai Produkciós Iroda – 2020. november 4., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat

Gulyás Gergely: A kínai vakcina hatásosabb, mint a nyugatiak

Gulyás Gergely: A kínai vakcina hatásosabb, mint a nyugatiak

Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél