szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

December 1-14. között tartják a #hovatovább Középiskolai Felvételi Nyílt Napokat. A felvételizőket megcélzó online esemény ingyenes.

Több tízezer diákot, szülőt és pedagógust érintő kérdésben segít a Felelős Szülők Iskolája által életre hívott kezdeményezés, a #hovatovább – Középiskolai Felvételi Expo és Nyílt napok, amely egy központi, online platformon mutat be iskolákat, szakmákat és karrier videókat is a felvételiben érintettek számára.

Szakmát válasszak vagy gimnáziumba menjek? Versenyistállóba adjam a gyerekem? Mi fontosabb a sport vagy a tanulás? Érdemes-e nyelvi előkészítőt választani nulladik évként? Hol lesz jó közösség? Milyen értékrendet képvisel az iskola?  Az egyébként is komoly felvételi dilemmákat nehezíti az a helyzet, hogy jelenleg az iskolák nem tarthatnak nyílt napot, nincs személyes kontaktus.

Ennek áthidalására hívták életre a december 1-14. között a közösségi médiában megrendezésre kerülő online nyílt napot, ahol számtalan felvételivel kapcsolatos hasznos információ, iskolai bemutatkozás megtalálható.

Az esemény oldalán minden nap új, hasznos tartalmakat tesznek közzé, amelyekben bemutatnak sikeres karrierutakat, különböző iskolatípusokat, illetve konkrét iskolákat is.

„Sajnos a döntést nem tudjuk átvenni Tőletek, de abban mindenképpen tudunk segíteni, hogy milyen irányba induljatok. Ehhez egy közel 30 fős szakmai stáb áll rendelkezésetekre, akik napról napra megjelennek majd a közösségi eseményben és interaktív előadásaikkal segítenek nektek” – ígérik a szervezők.

A kéthetes ingyenes nyílt napra itt lehet regisztrálni, bővebb információ itt.


Akkor szerencsés a középiskola-választás, ha a gyerek olyan környezetben tanul majd, ahol az egyéni sajátosságai találkoznak az iskola követelményeivel – mondta a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézményének pszichológus igazgatója, Gebauer Ferenc lapunknak. Szerinte csak évek múlva derül ki, hogy mennyire lesz eredményes az új szakképzési rendszer Ki az, akinek elitgimnáziumot érdemes választani és merre induljanak a nem túl jól tanulók?- Interjúnk itt olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB