szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy 107 éves nőt köszöntött fel az olasz Lazio tartomány elöljárója.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Lazio tarománybeli Tolfa település idősotthonának lakója az a 107 éves nő, Fiorina Fiorelli, akit Facebook-üzenetben mutatott be és köszöntött Nicola Zingaretti tartományi elnök. Az idős nő, ahogyan a politikus írja, annak idején átélte a spanyolnátha-járványt, most pedig beadatta magának a koronavírus-elleni oltást, az ő története tehát az orvoslásba vetett bizalom példája. 

Az olaszországi idősotthonokban élők különös kockázatnak vannak kitéve a koronavírus-járvány alatt, az intézményekbe bekerülő fertőzés több esetben is végigsöpört a lakókon, és sok áldozatot szedett. Ez így volt a járvány első hullámában is, de ősszel is folytatódott. Korábban bemutattuk egy rendkívül elővigyázatos idősotthon-vezető történetét is, aki gyors helyzetfelismerő készségének köszönhetően el tudta kerülni a bajt

És ne feledjük, Magyarországon is jelen van a vírus az idősotthonokban, erről itt írtunk

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!