szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új kormányzati kampánnyal próbálják meg feltartóztatni a koronavírusos esetek terjedését. Pénteken minden korábbinál többen, 1325-en haltak meg egy nap alatt Nagy-Britanniában.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Boris Johnson arra kéri a briteket, hogy maradjanak otthon és legyenek fegyelmezettek. Egy új kormányzati kampány pedig arra figyelmezteti őket, hogy viselkedjenek úgy, mintha már Covid-fertőzöttek lennének.

Pénteken 68 ezer új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, és 1325-en haltak meg Nagy-Britanniában – ez rekordnak számít.

A BBC kormányzati forrásai szerint a rendőrök a szabályok elmagyarázása helyett mostantól már a betartásukat fogják ellenőrizni.

A kormányzati kampánnyal a tévében, a rádióban, az újságokban és a közösségi oldalakon is találkozhatnak az emberek. Ebben arra figyelmeztetnek, hogy bár a vakcina reményt ad a jövőre nézve, most még mindenkinek otthon kell maradnia, hogy megóvja az egészségügyet és életeket mentsen. A brit kórházak a járvány kezdete óta most vannak a legnagyobb nyomás alatt. A legfrissebb adatok szerint Londonban százezer emberre már több mint ezer fertőzés jut. Létezik olyan becslés is, amely szerint minden harmincadik londoni koronavírusos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fenerbahcéban folytatja Mesut Özil

A Fenerbahcéban folytatja Mesut Özil

Dr. Dre elhagyta a kórházat, már a stúdióban van

Dr. Dre elhagyta a kórházat, már a stúdióban van

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó