szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Borat utólagos mozifilmért két Golden Globe-ot is nyert, a díjátadó után arról beszélt, miért érezte fontosnak, hogy elkészüljön a film.

A vígjáték/musical mezőnyben a Borat utólagos mozifilm kapta a legjobb film díját, Sacha Baron Cohen pedig, aki a szatíra forgatókönyvét is jegyzi, a legjobb vígjáték- vagy musicalszínész díját szerezte meg.

Ahogy azt már korábban is nyilvánvalóvá tette, Sacha Baron Cohen a köszönőbeszédében is utalt arra, hogy a filmet elsősorban azért készítette, hogy felhívja a figyelmet a Trump-adminisztráció veszélyeire. „Mindannyian nagyon mélyen hittünk abban, hogy ezt a filmet még a választások előtt be kell mutatni, hogy lássák a hazugságok, a gyűlölet, az összeesküvés-elméletek veszélyét, és az igazság, az empátia és a demokrácia erejét”.

A ceremónia utáni interjúban Sacha Baron Cohen kicsit tovább fűzte ezt a gondolatmenetet: „Ezt a filmet Donald Trump miatt készítettem, mert úgy éreztem, hogy a demokrácia valóban veszélyben volt. Úgy éreztem, hogy az antiszemitizmus, a gyűlölet és nőellenesség, amely az első Borat-filmben feltűnt, most egészen nyílt lett. A rasszisták büszkén vállalták. Közülük az egyik elnök volt. És terjesztette ezt a gyűlöletet, ezeket az összeesküvés-elméleteket, ezeket a hazugságokat. Úgy éreztem, az egyetlen, amit tehetek, hogy ismét előhúzom a szürke öltönyt és megcsinálom a Boratot” – mondta a színész, ismét hangsúlyozva mennyire siettek vele, hogy az emberek még az elnökválasztás előtt láthassák.

A filmet mi is megnéztük, a cikkünket róla itt olvashatja.

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése - ez volt az idei Golden Globe

Vanessa Kirby nem nyert végül a Pieces of a Womanben nyújtott alakításáért.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Gyógyszerügynökség a Johnson & Johnson vakcináját is vizsgálja vérrögképződés miatt

Az Európai Gyógyszerügynökség a Johnson & Johnson vakcináját is vizsgálja vérrögképződés miatt

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka