szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök külön részletet közölt a közösségi oldalán a virágboltokkal kapcsolatos szabályozásról.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutakon kívül minden üzletnek be kell zárnia március 8-án – jelentette be Gulyás Gergely csütörtökön azzal, hogy a részletszabályokon még dolgoznak. Megindult a lobbizás, Orbán Viktor pedig pénteken (más kivételeket is sorolva) közölte, hogy a nőnapra tekintettel a virágboltoknak csak egy nappal később, március 9-én kell lehúzniuk a rolót.

A miniszterelnök az erről szóló bejelentésről egy külön részletet is közzétett a Facebookon oldalán, azzal a címmel, hogy

Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán azt mondta, hogy a legnehezebb a virágboltokra vonatkozó szabály kialakítása volt, hiszen a virágosok készletekből gazdálkodnak, és most egy hétvégéjük maradt, ráadásul márcus 8-án nőnap van.

Ebből az alkalomból tisztelettel köszöntöm a magyar lányokat és asszonyokat!"

- mondta a miniszterelnök, mielőtt ismertette a szabályozást.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

A Spiegel úgy értékeli a Fidesz kivonulását a Néppárt parlamenti frakciójából, hogy a magyar miniszterelnök útját romok szegélyezik, de ebben nyakig benne vannak az európai kereszténydemokraták is.

Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Kecskemét fideszes polgármestere nem szeretne ellenzéki előválasztást

Kecskemét fideszes polgármestere nem szeretne ellenzéki előválasztást

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte