szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EU negyedik állama lett Spanyolország, ahol legális az eutanázia.

A spanyol parlamentben megszavazták a törvényt, amellyel legális lesz az eutanázia. Amikor három hónap múlva hatályba lép a jogszabály, azok, akik súlyos betegségben szenvednek, úgy, hogy az orvosaik szerint elviselhetetlen a fájdalmuk és nincs esélyük a felépülésre, kérhetnek orvosi segítséget ahhoz, hogy meghaljanak.

Egyetlen orvost sem kötelezhetnek viszont arra, hogy segédkezzen az eutanáziában, az orvos saját döntése lesz, hogy vállalja-e a feladatot.

Eddig három ország volt az EU-ban, ahol bizonyos feltételekkel legális az eutanázia: Belgium, Hollandia és Luxemburg. Portugáliában is próbálták engedélyezni, de egy bíróság a napokban alkotmányellenesnek minősítette ezt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!