szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Koronavírus elleni oltás vagy a gyógyulást igazoló dokumentum kell ahhoz, hogy külföldiek Mekkába mehessenek zarándoklatra.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Csak azok a zarándokok mehetnek el Mekkába, akiknél már kialakult a koronavírus elleni védettség – jelentette be Szaúd-Arábia zarándoklatokért felelős minisztériuma. Ez három csoportot jelent: akik már mindkét dózist megkapták az oltásból, akik egyet kaptak legalább két héttel korábban, illetve akik elkapták a koronavírust, de meggyógyultak. Ugyanez a szabály vonatkozik azokra is, akik Medinába, a Próféta-mecsetbe mennének.

A The Guardian azt írja, az egyelőre nem világos, hogy mindez a haddzs, a nagy mekkai zarándoklat idején is érvényes lesz ez, vagy csak azokra vonatkozik, akik az év másik részében mennek Mekkába. Tavaly a haddzson csak tízezren vehettek részt, külföldiek pedig egyáltalán nem.

A 34 millió lakosú Szaúd-Arábiában 6704 áldozata van eddig a koronavírusnak, az elmúlt egy hétben naponta 6-8 halálos áldozatról és 600-700 új fertőzöttről adtak hírt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy dugóra számíthat, aki péntek délelőtt a M0-son autózna

Nagy dugóra számíthat, aki péntek délelőtt a M0-son autózna

Biden azt ígérte, 2030-ra megfelezik az USA károsanyag-kibocsátását

Biden azt ígérte, 2030-ra megfelezik az USA károsanyag-kibocsátását

Rendszeresen megverte és ki is rabolta idős édesapját egy férfi Érden

Rendszeresen megverte és ki is rabolta idős édesapját egy férfi Érden