szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig sajnos kísértetiesen hasonló az idei év forgatókönyve a tavalyiéhoz a "fesztiválok vs. járványhelyzet" tekintetében. A kisebb rendezvények szervezői még reménykednek abban, hogy megtarthatják az eseményeket, de már megtörtént az első halasztás is. A Kolorádó szervezői most úgy kalkulálnak, hogy június helyett augusztusban kedvezőbbek lesznek a viszonyok a koncertek lebonyolításához.

A 2021-es Kolorádó fesztivált a mostani állás szerint nem júniusban, hanem augusztusban tartják meg.

"Amikor elkezdtük szervezni a 2021-es Kolorádót, biztosra akartunk menni, ezért egyből két dátumot is választottunk az idei fesztivál lehetséges időpontjául. Most úgy döntöttünk, hogy a 2021-es Kolorádót augusztus 11–14. között rendezzük meg. Bár talán már látszik a fény az alagút végén a járványban, úgy gondoljuk, hogy nyár végén biztonságosabb és jobb fesztiválunk lehet" – írják a szervezők a Facebookon posztolt közleményükben. Abban bíznak, hogy ebben az időszakban a külföldi fellépőket is könnyebben tudják elhozni Magyarországra. Minden eddig megváltott, illetve tavalyról áthozott bérlet és táborjegy érvényes az augusztusi dátumra is.

Tavaly a Kolorádó fesztivált először júniusról augusztus közepére tolták el, majd augusztus végére, végül az egészet lemondták.

Idén a kisebb fesztiválok szervezői ismét reménykednek abban, hogy sikerül megvalósítani néhány nyári eseményt, így kalkulálnak a Fishing On Orfű szervezői is, ők is két dátummal biztosították be magukat. Ugyanakkor az idei nagy fesztiválok közül már többet is, a Balaton Soundot és a VOLT-ot is át kellett dátumozni 2022-re.

A Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, Márta István márciusban azt nyilatkozta, hogy jelen pillanatban még tervezhetetlenek a fesztiválok, mert minden attól függ, milyen irányban halad a pandémia. "Többféle terv is van, ők nagyon szeretnének egy többfokozatú nyitást, de minden azon múlik, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ az adatrendszere alapján hogy dönt, és mennyire lazíthat ezen az állapoton" – mondta. Hozzátette, hogy a válság miatt a zenei fesztiváloknak akár a 60 százaléka is tönkremehet.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!