szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Noha a Netflix néhány éve már elérhető Oroszországban is, a szolgáltató most először dolgozik együtt orosz stúdióval.

Orosz stúdiókkal szerződik sorozatok gyártására az amerikai Netflix streamingszolgáltató, az első megállapodást pedig a Gazprom Media csoporthoz tartozó 1-2-3 Production céggel kötötte meg az Anna Karenina korszerű változatának képernyőre viteléről.

Az 1-2-3 Production egyebek között A Gyatlov-hágó és Járvány címmel mutatott be Oroszországban sikeres sorozatokat. Utóbbi jogait a Netflix 1,5 millió dollárért meg is vásárolta már.

A Netflix a Kommerszant című lap szerint négy-öt, az orosz piac számára legyártandó projektről tárgyal orosz producerekkel. A tervek között szerepel a 90-es években játszódó dramatikus sorozat leforgatása Mihail Spiric forgatókönyve alapján. A gyártó a jogtulajdonos Russzkoje médiavállalat lehet, amely a Rosszija 1 állami tévécsatorna beszállítója, a rendező pedig Darja Zsuk. Zsuk a Fehéroroszország által Oscar-díjra nevezett Hrusztal (Kristály) című dráma rendezője.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!