szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az országos tiszti főorvos még Gál Kristóf rendőr alezredest is meglepte.

Hosszú idő után ismét elhangzott a „nyunyóka” szó az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tiszti főorvos arról beszélt, hogy a járványhelyzet végre lehetővé teszi, hogy a gyerekek ismét bevigyék az óvodába vagy bölcsődébe a játékaikat, személyes tárgyaikat, így a „nyunyókákat” is, feltéve, ha alaposan kimossák őket.

A tiszti főorvos arca valósággal ragyogott, amikor erről beszélt, Gál Kristóf pedig alig tudta visszafojtani a nevetést. A rendőr alezredes meg is jegyezte, hogy „nehéz ezután megszólalni”. A sajtótájékoztató vonatkozó részéből a Telex csinált külön videót.

Müller Cecília először tavaly május 14-én mondta ki a nyunyóka szót a sajtótájékoztatón.

Próbáljuk meg elcsenni, és gyakran tisztítani a gyerek nyunyókáját"

– fogalmazott akkor.

A kifejezés egy, a gyerekek számára megnyugtató tárgyat fed le, ami lehet rongydarab, párnahuzat, plüss is.

A kifejezés meglehetősen népszerű lett, a hvg.hu szavazásán például a "nyunyóka" lett az év szava tavaly.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Krusovszky Dénes hvg360

Az én hetem: Krusovszky Dénes felfedezte nyunyóka országát

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Krusovszky Dénesnek a következő szavakból kellett ihletet merítenie: Rémhírrendőrség, önmérséklet, bennszülött, tranzitbűnözés, nyunyóka.