szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyértelmű győzelmet aratott Müller Cecília országos tiszti főorvos mondása.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Próbáljuk meg elcsenni, és gyakran tisztítani a gyerek nyunyókáját

- ezt a tanácsot adta a szülőknek Müller Cecília országos tisztifőorvos a május 14-i tájékoztatóján, amivel kimondta az év szavát is: a nyunyókát. A hvg.hu szavazásán ha nem is toronymagasan, de magabiztosan, 4693 szavazattal nyert a kifejezés, ami a gyerek egyik kedvenc, számára megnyugtató tárgyát fedi, ami lehet rongydarab, párnahuzat, plüss is.

A nyunyóka egyébként nem csak önmagában számít, az egész jelenséget leképezi: az olykor totálisan érdektelen online tájékoztatók végén felolvasott totálisan érdektelen kérdésekét, releváns információk titkolását - szebben mondva ki nem fejtését. Müller Cecília egyik csúcsteljesítménye az volt, mikor ahelyett, hogy az egészségügy beígért újranyitásáról beszélt volna júniusban, a helyes portörölgetést és a nyaraló újranyitásának lépéseit ecsetelte 5 percben.

Szavazásunkon a koronavírus lett a második 3846 vokssal, a karantént viszont kevésbé érezték meghatározónak olvasóink, arra csak 1628 szavazat érkezett, amivel az utolsó helyen zárt.

A harmadik és negyedik hely közötti verseny viszont szoros volt, végül a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért küzdők jelszava, a Free SZFE végzett a harmadik helyen, 3063 szavazattal.

©

A negyedik a Szájer József volt EP- és fideszes képviselő brüsszeli szexorgiáját felidéző eresz lett, 2930 vokssal. Noha felvételek nem kerültek elő, számtalan ábrázolás született a rendőrök elől az ereszcsatornán menekülő Szájer Józsefről, szívószálon is látható a dicstelen menekülés.

Az, hogy ki lett olvasóink szerint az év embere, pénteken kiderül. Addig is, itt a nagy év végi kérdőívünk:

2020: az év, amikor minden megváltozott - a hvg.hu nagy év végi kérdőíve

Lassan véget ér az év, ami minden szempontból rendhagyónak bizonyult: az egész világ megtanulta a koronavírus kifejezést, miközben szinte biztosan nem tudunk olyan embert találni, akinek az életére ne lett volna hatással a pandémia. Most arra kérjük olvasóinkat, hogy az alábbi kérdőív segítségével tekintsék át az elmúlt időszakot, segítsenek nekünk, hogy lássuk, hogyan hatott az önök életére a világjárvány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Lady Gaga kutyasétáltatója halálközeli élményről beszél

Lady Gaga kutyasétáltatója halálközeli élményről beszél

A Honvédkórház orvosa szerint egyre fiatalabbak kerülnek súlyos állapotba a koronavírus miatt

A Honvédkórház orvosa szerint egyre fiatalabbak kerülnek súlyos állapotba a koronavírus miatt