szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az adatok szerint kapcsolat van a halálozások száma és a koronavírus-járvány között.

Rekordmagas volt az alkohol halálos áldozatainak száma Angliában és Walesben 2020-ban: 7423-an haltak meg, húsz százalékkal többen, mint egy évvel korábban. Ez a statisztikák 20 éves története óta a legmagasabb érték – közölte a brit statisztikai hivatal.

Ugyan a statisztikusok a számokat nem hozták közvetlen kapcsolatba a koronavírus-járvánnyal, utalnak az egészségügyi hatóságok adataira, amelyek szerint

a járvány kezdete óta megváltoztak az alkoholfogyasztási szokások.

Az alkohol halálos áldozatainak száma 2020 első negyedévében, tehát a pandémia kezdete előtt az előző év átlagának felelt meg, a többi negyedévben azonban az átlagnál többen halnak meg túlzott alkoholfogyasztás következtében, mint minden korábbi évben.

A negyedik negyedév értéke a valaha regisztrált legmagasabb a statisztikai hivatal szerint.

Angliában és Walesben a koronavírus-járvány miatt több alkalommal rendeltek el szigorú kijárási és a személyes kapcsolattartási korlátozásokat. Az Egyesült Királyság többi országrésze, Skócia és Észak-Írország nem adott ki statisztikát az alkohol halálos áldozatairól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Majdnem annyi ízesített alkoholmentes sört iszik a magyar, mint szuper prémium minőséget

Tavaly az öt legnagyobb hazai sörgyártó (Borsodi, Dreher, Heineken, Carlsberg és Pécsi) teljes forgalma 7,5 százalékkal, 6,177 millió hektoliterre mérséklődött, a belföldi értékesítés pedig még ezt is meghaladó mértékben, 9 százalékkal, 5,657 millió hektoliterre esett az előző évhez képest - közölte Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója.