szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégpedig Jean Todt társaságában. Erről az egykori csapatfőnöke, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke beszélt egy interjúban.

Michael Schumacher hét évvel ezelőtt, 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet, és azóta szinte semmit sem lehet tudni az állapotáról. A hétszeres világbajnokról érkező hírek általában kimerülnek abban, hogy nagyon küzd ő is, és a családja is. Ezért is jelent kisebb áttörést, hogy a volt csapatfőnöke, Jean Todt a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúban elárult egy eddig nem ismert információt: Michael Schumacher Forma–1-es futamokat néz. Jean Todt havonta kétszer meglátogatja, és néhány hete a 2000-es Japán Nagydíjat nézték meg közösen, ahol Schumacher nyert.

Jean Todt azonban ezen túl nem akart további részletekbe belemenni, csak megerősítette, hogy Schumacher és a családja is küzd a fejlődés érdekében, de arra a kérdésre, hogy van-e előrelépés az állapotában, Jean Todt már nem akart válaszolni.

Schumachernek és Todtnak rengeteg közös emléke van, a német pilóta a francia csapatfőnökkel lett először világbajnok a Ferrarinál.

Michael Schumacher 50 éves lett, és fogalmunk sincs, hogy mit érez

Michael Schumacher ötvenedik születésnapját úgy értük meg, hogy tulajdonképpen nem tudjuk, velünk van-e még. Jönnek persze a hírek róla, amelyeknek nyilván a fele sem igaz, mert a sajtósa és a családja is tartja magát a vállaláshoz, hogy nem nyilatkoznak a 2013-as síbalesete óta a világtól lényegében elzárt bajnok állapotáról.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!