szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A herceg nemrég videóüzenetben beszélt arról, hogy a szíve szakad meg azokért, akik elveszítették a szeretteiket.

Wales hercege, Károly nemrég videóüzenetben szólt a muszlim közösséghez a Ramadán vége előtt, amelyben elmondta, az elmúlt év mindenki számára súlyos kihívást jelentett, és tisztában van a járvány muszlim közösségre gyakorolt hatásaival.

"Ebben az évben sok családban, például az enyémben is lesz egy üres hely az ebédlőasztalnál, és a barátok sem ölelhetik meg egymást az ünnepen. Mélyen elszomorít ez a helyzet, és a szívem szakad meg azokért, akik elveszítették a szeretteiket

– mondta Károly, utalva édesapja, Fülöp herceg áprilisban bekövetkezett halálára.

Károly a halálhír után meleg szavakkal emlékezett meg Fülöp hercegről, akkor elmondta, hogy az apja az elmúlt hetven évben a legfigyelemreméltóbb szolgálatot tette Károly édesanyjának, a királynőnek, a királyi családnak, az országnak és a teljes Nemzetközösségnek.

Hozzátette, hogy neki és az egész családnak borzasztóan hiányzik a herceg, aki szeretett és nagyrabecsült ember volt. Károly herceg különleges embernek nevezte "kedves papáját", és elmondta, hogy hálásak azért, amiért olyan sokan osztoznak velük a gyászban.

Fülöp herceg április 9-én, 99 éves korában halt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon

95 éves lett, néhány napja temette el a férjét, és jövőre megdönti a saját uralkodói rekordját. A világ felfordulhat körülötte, de Erzsébet hű marad ahhoz a fogadalomhoz, amelyet még 21 évesen tett: mint a házassága, a munkája is egy életre szól. Az utódok pedig már rég elszalasztották a lehetőséget, hogy méltó módon a nyomába lépjenek, ami magát a monarchiát hozhatja bizonytalan helyzetbe.