szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Multimilliárdos elvált nőként Melinda Gates minden bizonnyal továbbra is a filantróp tevékenységeire fog koncentrálni, a CNN összeszedte, hogy melyek ezek.

Mikor a világ egyik leggazdagabb párja 27 év együttlét után bejelentette, hogy elválnak, Bill és Melinda Gates egy sajtóközleményben egyidejűleg azt is megerősítették, hogy a válás ellenére közösen viszik tovább legfontosabb jótékonysági szervezetüket, a többi között a szegénység felszámolásáért küzdő Bill és Melinda Gates Alapítványt, amely összesen 1,75 milliárd dollárral támogatta a Covid–19 elleni globális küzdelmet is.

A filantróp tevékenységükről tehát egyikőjük sem akar lemondani a jövőben, a CNN most pedig összeszedte, hogy a nők "strukturálisan" rögzült esélyegyenlőtlensége ellen harcoló Melinda Gates milyen ügyek mellé fog odaállni a válás után is.

Melinda Gatesnek ugyanis van egy külön cége, a Pivotal Ventures befektetési vállalkozás, amelyet 2015-ben alapított abból a célból, hogy nők és fiatal lányok helyzetén javítson. Gates véleménye az, hogy "bárhol is születsz a világban, az élet keményebb lesz, ha lány vagy". Az alappal azt akarja elősegíteni, hogy nagyobb arányban kerüljenek be nők kulcsfontosságú szektorokba, például a techiparba vagy a politikába. Ezen az alapon keresztül dolgozik azért is, hogy az amerikai nőknek is kijárjon a fizetett szülési szabadság; Melinda Gates jelentős mennyiségű erőforrást fektet politikai lobbitevékenységekbe a cél elérése érdekében.

2020 nyarán Melinda Gates a Pivotal Ventures cégén keresztül Jeff Bezos volt feleségével, MacKenzie Scottal együtt elindította az Equality Can't Wait Challenge nevű programot is, amely pedig 30 millió dollárral támogat olyan szervezeteket, amelyek a nők érdekérvényesítő képességének és befolyásának erősítését tűzték ki célul 2030-ig. Idén választják ki a pályázatuk tíz győztesét.

Ugyancsak a Pivotal Ventures vállalkozásán keresztül Gates a fiatalok mentális egészségének fejlesztésével foglalkozó programot is elindított most áprilisban, mely során kiemelt figyelmet fordít a színesbőrű fiatalok és az LMBTQ-közösségek tagjaira.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!