szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavaly elhunyt kosárlabdázó özvegye, Vanessa Bryant megható beszédet mondott abból az alkalomból, hogy a Los Angeles Lakers legendáját beiktatták a kosárlabda Hírességek Csarnokába.

Szombat este hivatalosan is beiktatták a kosárlabda Hírességek Csarnokába Kobe Bryantet, a Los Angeles Lakers tavaly januárban, helikopterbalesetben meghalt legendáját. Az ötszörös bajnok, 18-szoros All Star-válogatott játékost korábbi nagy riválisaival, Tim Duncannel és Kevin Garnettel együtt választották be még tavaly a sportág halhatatlanjai közé. Az ünnepségen ott volt a kosárlabdázó özvegye, Vanessa Bryant, aki elmondta: mindig is kerülte, hogy a nyilvánosság előtt dicsérje a férjét, mert annyi elismerést kapott a szurkolóktól szerte a világban, hogy „valakinek vissza kellett rángatnia őt a valóságba”.

Biztos vagyok benne, hogy most nevet a mennyországban, mert nyilvánosan dicsérni fogom mindazért, amit elért, mégpedig az egyik legnyilvánosabb színpadon. Látom magam előtt, ahogy a karjait összefonva, hatalmas vigyorral azt mondja: „Mi a szar?” Még mindig győz.

Vanessa Bryant azt kívánta, bárcsak néhai férje is ott lehetne az ünnepségen. „Ha ő itt lenne, hosszú névsort olvasna fel mindazokról, akik segítették és inspirálták őt pályafutása során. Családtagok, barátok, mentorok, csapattársak, ellenfelek szerepelnének a listán, amelyről én senkit nem szeretnék kihagyni, így csak azt mondom, mindenkinek köszönöm” – fogalmazott Vanessa Bryant, hozzátéve, nem tudja néhai férje mit mondott volna, mert soha nem írta meg előre a beszédeit.

„Abban azonban biztos vagyok, köszönetet mondott volna mindenkinek, aki hozzásegítette ahhoz, hogy ide jusson, illetve azoknak is, akik kételkedtek benne”” – mondta Vanessa Bryant, akit a kosaras tavalyi búcsúztatóján beszédet mondó, hatszoros bajnok Michael Jordan vezetett a színpadra.

©

A többi beiktatott játékos közül Duncan - akárcsak Bryant - ötszörös NBA-bajnok, sorozatban 19 idényen át szerepelt a rájátszásban csapatával, a San Antonio Spursszel, az All Star-gálára 15 alkalommal választották be. A döntő legértékesebb játékosa háromszor, az alapszakaszé kétszer volt.

Kevin Garnett egyszeres bajnok, egyszeres alapszakasz-MVP, az All Star-csapatban 15 alkalommal szerepelhetett, az Év legjobb védőötösébe 12-szer került be.

Mellettük további hat játékos, edző és sportszakember került be a Hírességek Csarnokába. Az ünnepséget eredetileg tavaly rendezték volna, ám a koronavírus-járvány miatt idénre halasztották.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!