Lázár János vett egy dubaji csokit Orbán Viktornak, „hogy tudja, mi az”
A miniszterelnök ezután egy gyerek hátán aláírt egy nemzeti színű szalagot.
A miniszterelnök ezután egy gyerek hátán aláírt egy nemzeti színű szalagot.
Bécsi körképünk a tésztás-pisztáciás divatcsokiról.
A sport után a csokoládé lett az Egyesült Arab Emírségek új eszköze, amivel eltakarja a szemünk elől az emberi jogok tiprását, vélik a TikTokról indult édességdivat kritikusai. Tény, hogy a pisztáciakrémes-pirított tésztás csemege mindent leuralt, akkora trend lett, hogy már csempészik is, például Magyarországon át. Németország és Ausztria már teljesen letérdelt a divat előtt, pedig hamarosan akár be is tilthatják a dubaji csoki nevet.
Gyerekjáték, de a végeredménytől se várjunk sokat – nagyjából így foglalhatjuk össze a házi dubajicsoki-kísérletünket, amelynek az eredményét a boltban kapható verzióval is összekóstoltuk. Az élmények vegyesek, és sajnos a mindent elsöprő imádatot sem sikerült jobban megértenünk.
Az Őriszentpéteren található Pajta már a kilencedik magyar étterem, amely Michelin-csillagot kap.
A magyar határhoz ugyan közel van, sokáig mégis a világ végének számított a dél-baranyai Karancs, ahol az elmúlt két évtizedben egy igazán különleges éttermet épített fel egy helyi vállalkozó. A Baranjska Kućában jártunk.
Hiába az egyre különlegesebb töltelékek, ha a szaloncukor alapja nem jó, nem is lesz kedvünk leenni a fáról.
Erre az arcra ön is biztosan emlékszik.
Már sokadjára osztották ki az Év szaloncukra díjat, ahol nemcsak a zsűri által legjobbnak titulált szaloncukrokat mutatták be, hanem a hazai édességiparba is betekintést engedtek.
Biztonsági és élelmiszer-minőségi hiba nem merült fel.
Személyes, különleges és ízletes ajándékokkal lepné meg szeretteit vagy saját magát? A HVG Könyvek szombati gasztroajándék-készítő workshopjain mindkettőre lesz lehetősége.
De hagyományos diós és mákos kategóriákban is osztottak díjakat.
Paulina Brandberg egyfajta allergiaként tekint a fóbiájára.
Knédlivel felszolgált medvegulyást és medvetepertős kenőt is rendelhettek az étterembe betérők.
Újra Magyarországon teszteli az éttermeket a Gault&Millau.
Többek között az allergénekkel kapcsolatos információkat is átírta.
Tavaly Olaszországban készült az Európai Unióban gyártott – tojásos és tojás nélküli, de töltetlen – tészták kétharmada.
Egy londoni sajtgyárat vertek át internetes csalók, akik lehet, hogy már az orosz vagy a közel-keleti piacon kereskednek a lopott áruval.