Sört főztek Magyarország Tortájából
A Mákvirág már nemcsak ehető, de iható is.
A magyar határhoz ugyan közel van, sokáig mégis a világ végének számított a dél-baranyai Karancs, ahol az elmúlt két évtizedben egy igazán különleges éttermet épített fel egy helyi vállalkozó. A Baranjska Kućában jártunk.
Hiába az egyre különlegesebb töltelékek, ha a szaloncukor alapja nem jó, nem is lesz kedvünk leenni a fáról.
Erre az arcra ön is biztosan emlékszik.
Már sokadjára osztották ki az Év szaloncukra díjat, ahol nemcsak a zsűri által legjobbnak titulált szaloncukrokat mutatták be, hanem a hazai édességiparba is betekintést engedtek.
Biztonsági és élelmiszer-minőségi hiba nem merült fel.
Személyes, különleges és ízletes ajándékokkal lepné meg szeretteit vagy saját magát? A HVG Könyvek szombati gasztroajándék-készítő workshopjain mindkettőre lesz lehetősége.
De hagyományos diós és mákos kategóriákban is osztottak díjakat.
Paulina Brandberg egyfajta allergiaként tekint a fóbiájára.
Knédlivel felszolgált medvegulyást és medvetepertős kenőt is rendelhettek az étterembe betérők.
Újra Magyarországon teszteli az éttermeket a Gault&Millau.
Többek között az allergénekkel kapcsolatos információkat is átírta.
Tavaly Olaszországban készült az Európai Unióban gyártott – tojásos és tojás nélküli, de töltetlen – tészták kétharmada.
Egy londoni sajtgyárat vertek át internetes csalók, akik lehet, hogy már az orosz vagy a közel-keleti piacon kereskednek a lopott áruval.
Két őrségi házaspár a Covid-járvány alatti unalmában egy garázsban kipróbálta, tudnának-e iható sört főzni. Hát tudtak: olyannyira, hogy három évvel később az Őrség egyik legjobb pontján megnyílt a saját sörmárkájuk saját kocsmája. Az ötlet működik – de állami támogatást azért hiába is várnának.
Horváth Judit cukrász, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítójának új könyve számos alternatív liszttel készült receptet közöl a vidéki cipótól a lángoson át a bagettig. Az alábbiakban az őszi-téli szezonra mutatunk két receptet a Nagyszüleink kenyere mentesen című könyvből.
A fagyasztott babok több illékony aromát is megtartanak, ami jobb ízű kávét eredményezhet. Részlet a Kávészótár című kiadványból.
Az első tételhez szükséges Unicumot még Zwack Péter halála után tették félre; csak mostanra töltötték üvegbe a cég új gyógynövénylikőrjét.
A finomságot az Édes Napok Budapest fesztiválon lehet először megkóstolni.