szerző:
Vincze Szabolcs
Tetszett a cikk?

Robin van Persie, az angol Arsenal holland csatára szerint országa csapatának minden esélye megvan arra, hogy húsz év után ismét megnyerje az Európa-bajnokságot, mert a gárda szerinte „egyszerűen verhetetlen”.


Van Persie több, mint optimista
© AP
A Marco van Basten vezette válogatott a „halálcsoportnak” is nevezett C jelű négyesből jutott tovább – három győzelemmel és meggyőző, 9-1-es gólkülönbséggel. 3-0-ra győzték le a világbajnok olasz együttest, 4-1-re a franciát, a tárófordulóban pedig 2-0-ra a románt.

Robin van Persie, az együttes fiatal középpályása bízik csapattársaiban az oroszok elleni negyeddöntőben is. Hollandia 1988-ban nyert Európa-bajnokságot a Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard és Ronald Koeman nevével fémjelzett, ma már legendás válogatottal. Van Persie hisz benne, hogy húsz évvel az első és utolsó európai siker után idén újra megszerezhetik a trófeát.

„Amit eddig láttak, az még csak az álom közepe, nem a vége - nyilatkozta magabiztosan a támadó a Daily Mailnek. – Még háromszor nyernünk kell, hogy magasba emelhessük az Európa-bajnoki kupát. Valóban úgy érzem, hogy a mostani keret szinte legyőzhetetlen, bár nem lesz könnyű dolgunk a végső győzelemig.”

„Érzem a lehetőséget, ezért akarom magam én is a csapat részének érezni. Úgy látom, valami fantasztikus dolog van készülőben” – mondta az előző szezon nagy részét sérülés miatt kihagyó játékos. Van Persie eddig két gólt szerzett a kontinenstornán. Bízik abban, hogy annak ellenére, hogy Románia ellen nem játszott a megszokott helyén, Marco van Basten szövetségi kapitány az oroszok elleni kezdő tizenegybe is jelöli őt.

„Nem számít, hol játszom. Ha az edző úgy látja, hogy más poszton lehetek hasznára a csapatomnak, mint a klubomnál szoktam, akkor örömmel játszom ott." Majd, hogy segítse van Basten döntését, még hozzátette: „Mentálisan és fizikálisan tökéletesen friss vagyok. Természetesen játszani akarok a negyeddöntőben, a végső döntés viszont nem az enyém.”

Másfél millióra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot

Másfél millióra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot

Szijjártó Péter a sajtóból értesült Szájer József brüsszeli partijáról

Szijjártó Péter a sajtóból értesült Szájer József brüsszeli partijáról

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó