szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Manapság egyre több vendéglátóhely időről időre előrukkol borvacsorával. Még akkor is, ha a hétköznapokban elég csekély a kéj a szortimentjét tekintve. A sörvacsorák is lassan kialakulóban vannak, de e műfajban még sok a tanulnivaló.

Állítólag a sznobok mostanság a sörvacsorákra hajtanak, ahol puccosan, jó sok forintért az sem zavarja őket, hogy menüjüket valamely nagy sörgyártó spendírozza, így a fogások mellé kommersz nagyipari söröket kapnak. Nos, a Főzdefeszt formáció ez ügyben is akcióba lép. Már nemcsak fesztiválozik, kóstoltat, csapra ver, de etet is.

Sör- és ételpárosítások, avagy: itt az első antisznob sörvacsora, kézműves sörökkel, április 13-án a budapesti Zappa Cafféban.  A szervezők csöppet sem babonásak, jól fejlett önbizalommal péntek 13-at kinevezték nyitott, ”budget” sörvacsorás napnak, fejenként 3300 forintért. A menüben a Köleses sör köleses puffanccsal mellékelt diós sajtkrém leveshez csordogál, a Keserű Méz sörrel pirított konfitált malac csülökhöz rendeltetik, és még a hozzávaló párolt körtés rukkola saláta is mézes sörben ázik, a nemrégiben debütált Tuck Barát pedig sörhabos répatortát kísér.

ffeszt

Töltekezés este 6-tól odabent, a Zappa teraszán pedig tripla sörpremier. Ha esik, ha fúj – de miért ne lenne szerencsés ez a péntek – csapra verik a Rizmájer tavaszköszöntő kukoricás sörét, a Cortezt, amiben több a kukorica, mint az árpamaláta, mégis veri a 6%-os alkohol belbecset. Mellette ott lesz a tapolcai Stari régi-új Ír Vörös söre. A harmadik befutó a Csobánkai Kézműves Sörfőzde fél évig érlelt, limitált kiadású amerikai komlós India Pale Ale-je.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!