szerző:
MTI/hvg.hu

Kisütötték a világ első adag laborhúsát. Laboratóriumban, mesterségesen előállított marhahúsból készítették azt a húspogácsát, amelyből egy londoni bemutatón készítettek hamburgert hétfőn.

A laborhúst Mark Post, a hollandiai Maastrichti Egyetem tanára fejlesztette ki.

Élő szarvasmarhából kivett izomőssejtet szaporított rostokká, majd szövetekké, így készült el a 250 000 euróba, vagyis átszámítva körülbelül 75 millió forintba kerülő hamburgeralapanyag, amelytől feltalálója azt reméli, hogy egy nap megoldhatja a Föld élelmezési problémáit.

A londoni bemutató közönsége a világon először kóstolhatta meg a laborburgert.

A nyers húspogácsa
©
Serpenyőben a 250 ezer eurós alapanyag
©
Megsült a húspogácsa
©
Mark Post, a mesterséges hús kifejlesztője
©
Elkészült a laborburger!
©

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Lemondott a szlovén miniszterelnök

Lemondott a szlovén miniszterelnök

A Magyar Közút is beszállt az új netes kihívásba, az eredmény büntet

A Magyar Közút is beszállt az új netes kihívásba, az eredmény büntet

Kisebbre nőtt a Ceausescu rémuralma alatt felnövő állami gondozottak agya

Kisebbre nőtt a Ceausescu rémuralma alatt felnövő állami gondozottak agya

Változtatásokra készülnek a Diákhitelnél

Változtatásokra készülnek a Diákhitelnél

Vízilabda Eb: Montenegró legyőzte Horvátországot a bronzéremért

Vízilabda Eb: Montenegró legyőzte Horvátországot a bronzéremért

5+1 film halálos járványokról, hogy nagyobb kedvvel mosson kezet

5+1 film halálos járványokról, hogy nagyobb kedvvel mosson kezet