szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2015-ös lyon-i Bocuse d’Or magyar versenyzője, Molnár Gábor és csapata megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning január végéig tart. Nemcsak szurkolhatunk az újabb hazai sikerekért, de tehetünk is érte: elindult a Bocuse-hoz kapcsolódó plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja.

 

Bocuse d'Or Hungary

A világ legrangosabb szakácsversenye előtti hónapokban a felkészülés fő terepe természetesen a konyha, de a Bocuse d’Or  döntősőkre   kreatív feladatok is várnak. Az első a versenyzőt bemutató plakát elkészítése, amely nemcsak Molnár Gábort, de egyben hazánkat is képviseli a 24 versengő nemzet között. A hazai szurkolótábor a Bocuse d’Or ’Best Poster Prize 2015’ Facebook aloldalon szavazva támogathatja a versenyzőt. Magyarország máris az esélyesek között van, de minden szavazat számít, míg január végén kiderül, sikerül-e a 2013-as győzelmet megismételni. Voksolás:itt.

A plakátot a Bocuse d’Or Akadémia felkérésére a korábbi közönségdíjas Széll Tamás fotóját is jegyző HG360 Reklámügynökség és a Fotógyár csapata készítette. A kreatív koncepció a magyar kártya jellegzetes grafikáját cseréli részletgazdag fotóra. Az elszánt, egyben magabiztos tekintet azt is jelzi, hogy versenyzőnk igazán erős kártyát szeretne majd kijátszani Lyonban. Az elrendezésben olyan hozzávalók szerepelnek, mint a kápia paprika – Molnár Gábor kedvelt lecsó alapanyaga –, vagy a gyöngytyúk, amely a lyon-i döntő húsételének fő témája.  

 A legnagyobb megmérettetésre a világverseny második napján, január 28-án kerül majd sor, a magyar csapatban Molnár Gábor versenyző, Vomberg Frigyes edző, Pohner Ádám commis és Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke,  a lyoni verseny  zsűritagja képviseli az országot. Addig komoly munka vár rájuk és a felkészülést koordináló akadémia tagjaira; a hazai találmányra, a Gömböcre építő koncepció és tál kialakításától a magyar kiállítói és VIP stand kínálatáig minden részletnek jelentősége van.

Céljuk nem kevesebb, mint hogy a lyon-i döntő helyszínén, a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátóipari szakkiállításon hazánkra irányítsák a több mint 180 000 nemzetközi vendég és a gasztronómia legnagyobbjainak figyelmét. A 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének rendezési jogát tavasszal Magyarország nyerte el, ezért már most szeretnék a szakmát és a gasztronómia rajongóit Budapestre, a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének következő helyszínére invitálni.

A felkészülés  a Magyar Bocuse d’Or Akadémia weboldalán és Facebook oldalán követhető. 

 

 

 

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!