Tetszett a cikk?

A világ harmadik legnagyobb zenei vállalata az első negyedévben 8,7 százalékkal alacsonyabb adózás előtti nyereséget ért el, mint tavaly.

Az EMI adózás előtti profitja 163,3 millió font (293 millió dollár) lett; egy évvel korában 178,8 millió font volt. Az elemzők 135,4 millió és 173,1 millió font közötti - átlagban 160,1 millió fontos - értéket vártak."A kalózkodás elleni küzdelmünknek immár van pozitív hatása, növekedésnek indult a jogszerű digitális zenei ágazat. Hosszú évek óta első ízben érzékelhetőek bíztató jelek, különösen az Egyesült Államokban, a világ legnagyobb zenei piacán" - emelte ki Eric Nicoli, a cég elnöke.A Norah Jones, Coldplay és Robbie Williams albumokat is megjelentető EMI forgalma 2,5 százalékkal, 2,12 milliárd fontra csökkent; a változás mértéke az árfolyamváltozások kiszűrésével 1,4 százalék.Az EMI adózott vesztesége 71,6 millió font, a cég tavaly 234,2 millió font profitot ért el; az átalakítás költségei 154,8 millió fontot tettek ki, és a tavalyi eredményt megnyomta a HMV kiskereskedelmi lánc értékesítésének egyszeri haszna is.Az EMI még márciusban jelentette be, hogy ötödével csökkenti a hozzá tartozó művészek számát, valamint kiszervezi az amerikai CD- és DVD-gyártást.Az EMI árfolyama a hétfő reggeli adásvétel során 2,83 százalékkal 240 pennyre csökkent.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Elsőbbséget kapnak a postán a nyitáskor az idősek

Elsőbbséget kapnak a postán a nyitáskor az idősek

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral