szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közel tízmillió fővel emelkedhet a következő tíz évben és elérheti az 54 milliót az egészségbiztosítás nélküli polgárok száma az Egyesült Államokban, ha a kormányzat nem fog hozzá azonnal a reformokhoz – figyelmeztetett a törvényhozás vezető költségvetési elemzője.

Douglas Elmendorf, a Kongresszusi Költségvetési Iroda (CBO) igazgatója a szenátus pénzügyi bizottsága előtt szerdán kifejtette, hogy vissza kell fogni az egekbe szökő egészségügyi kiadásokat, és ki kell terjeszteni a biztosítási rendszert.

„A biztosítottak körének bővítésében néhány év alatt nagy eredményt lehet elérni, a rendszer hatékonyságának növelése azonban sokkal lassabb, akár évtizedekig tartó folyamat” – mondta Elmendorf. A szakaértő szerint az egészségügyi kiadások főként a technológiai fejlődés, az új gyógymódok és orvosságok miatt növekednek, de a pazarlás is jelentős. „Számos elemzés bizonyítja, hogy a ráfordítások tekintélyes részének egyáltalán nincs hatása a népesség egészségügyi állapotára” – hangoztatta a CBO igazgatója.

A költségek lefaragása mellett ugyanakkor a rendszer kiterjesztése is sürgető feladat, és ha a vezetés nem lát hozzá haladéktalanul, akkor a 65 éven aluliak körében a jelenlegi bő 45 millióról 2019-re 54 millió főre ugrik az egészségbiztosításon kívül rekedők száma – mondta Elmendorf a szenátusi meghallgatáson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Amerikában is vezértéma az egészségbiztosítás

Az amerikai elnökválasztás kulcsfontosságú témái között már a kampány kezdetén szerepelt az egészségügyi ellátás és annak reformja. A választás előtti napokban ez a kérdés sok választó szerint a gazdasági gondok már elindított megoldásánál is döntőbb probléma.

Az olasz Corriere szerint az AstraZeneca egyelőre nem válaszol az EU-nak, mikor szállít elegendő vakcinát

Az olasz Corriere szerint az AstraZeneca egyelőre nem válaszol az EU-nak, mikor szállít elegendő vakcinát

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

Szeptembertől katolikus szemléletű történelem- és irodalomkönyvet is választhatnak az iskolák

Szeptembertől katolikus szemléletű történelem- és irodalomkönyvet is választhatnak az iskolák