Újabb vádemelések jönnek a Quaestor-ügyben

Újabb vádemelések jönnek a Quaestor-ügyben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor a Magyar időkben visszautasította a politikai indíttatású vádaskodásokat az ügyben.

Újabb vádemelések következnek a Quaestor-ügyben – mondta a fővárosi főügyész a Magyar Időknek. Ibolya Tibor az interjúban fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a politikai indíttatású vádaskodásokkal szemben a főügyészség mindent megtesz a Quaestor-ügy teljes körű felderítésére és bizonyítására.

A nyomozás során több ügyrészt is elkülönítettek. Egyik volt ezek közül az O. Bélával kapcsolatos, strómanügynek nevezett ügyrész, amelynek már az elején tudható volt, hogy vádemelés lesz a vége. Ibolya nagy esélyt lát arra, hogy a pénzmosással, valamint a soltvadkerti hűtlen kezeléssel kapcsolatos ügyrészben is hamarosan vádemelés történjen. A pénzmosás ügyrészben ez inkább későbbre prognosztizálható, mivel a külföldi szálak miatt jogsegélykérelem van folyamatban, és ezek megválaszolása a tapasztalatok szerint nagyon időigényes.

A bírói szakban egyébként nagyon ritka, hogy a bizonyítás során a vád mellett újabb bizonyítékok keletkezzenek, a Quaestor-ügyben azonban ez is megtörtént. Egy külön informatikai rendszert sikerült ugyanis helyreállítani, amely bizonyítja a cégcsoport fekete könyvelését – mondta a főügyész.

Hozzászólások