szerző:
hvg.hu

Az életminőséget vették alapul.

Az amerikai Forbes közölte azt a listát, amelyet a Monocle című, 2007-ben alapított, városi életstílus magazin állított össze. Az életminőséget vették alapul, azt, hogy mennyire hatékonyak a közszolgáltatások, és mennyire egyeztethető össze a munka és a pihenés a kisebb, illetve a nagyobb városokban.

Arra jutottak, hogy 2018-ban München a világ legélhetőbb városa, második a sorban Tokió, míg a harmadik Bécs. A listára 25 város fért fel, Budapest nincs köztük.

Münchenről azt írják, hogy a tömegközlekedése kényelmes és tiszta, közbiztonsága jó, repülőteréről több mint 200 másik nagyváros érhető el. A város 18 egyetemére a világ minden részéből érkeznek diákok. A lap kiemeli, hogy sokakat vonz a túrázási, kerékpározási, vitorlázási, síelési lehetőség.

München gazdaságát tekintve is tündököl: irigylésre méltó az alacsony munkanélküliség, az itt dolgozók az autóiparban, a biotechnológiában és a mérnöki iparágakban teljesítenek különösen jól. A cikkből az is kiderül, hogy az ingatlanok itt a legdrágábbak Németországban, igaz, a New York-i vagy a Hong Kong-i árakat még nem érik el.

A lista első 20 helyezettje között egyébként összesen 4 német nagyváros található. Felkerült még Berlin, Hamburg és Düsseldorf is. Ott van a legjobbak között Koppenhága, Amszterdam, Oslo, Helsinki és Stockholm is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!