szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 2,5 milliárdba kerülne a projekt, amely az idén a legtöbb tao-támogatást kapta.

2,5 milliárdos sportkollégium épül az Omszki-tó mellett Budakalászon - írja a G7.hu. A lap azt írja, az idén a Budakalászi Kézilabda Zrt. kapta a legtöbb tao-támogatást, a szervezet számára a kézilabda-szövetség ugyanis a napokban hagyott jóvá egy közel 2,2 milliárdos programot.

A pénzt egy sportkollégiumra szánják, amelynek létrehozásáról a város vezetése még 2017 márciusában döntött - eszerint a Budakalász Kézilabda Zrt.-vel közösen egy sportcentrumot alakítanak ki az Omszk Parkban, az együttműködési megállapodás szerint pedig bruttó 1,8 milliárd forintban maximálták a beruházás értékét.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy az önkormányzat 800 milliós állami támogatást igényel a fejlesztéshez, a cég pedig tao-támogatással egészíti ezt ki. A projekttel végül egy évet csúsztak, idén ősszel pedig megemelték az eredeti szerződésben rögzített 1,8 milliárdos összeget 2,55-re úgy, hogy a többletet a Budakalász Kézilabda Zrt. tao-programjából fedezik.

Így jött ki – az egyéb célra, például utánpótlás-nevelésre és sporteszközök beszerzésére igényelt összeggel kiegészítve – a 2,2 milliárdos tao-támogatás, amely a tao-rendszer történetének egyik legnagyobb összegű projektje.

A cég a programjában egyébként csak annyit írt, hogy azért van szükség a projektre, mert itt szeretnének helyet biztosítani az utánpótlás-játékosok, illetve – versenyek esetén – a csapatok számára, továbbá szakmai képzéseket is tartanának a létesítményben.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhet meg a kollégium kivitelezése, és mikorra készülhet el az épület. Miután a beruházást közbeszereztetni kell, az sem lenne meglepő, ha a vállalat kihasználná a rendelkezésére álló három évet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Béremelés volt az Aldinál, az áruházvezetők kezdő bére bruttó 600 ezer forint lett

Béremelés volt az Aldinál, az áruházvezetők kezdő bére bruttó 600 ezer forint lett

Szlávik: minden vakcina megakadályozza a súlyos betegség kialakulását

Szlávik: minden vakcina megakadályozza a súlyos betegség kialakulását

Végre megfejtették, miért fordul kelet felé a napraforgóvirág

Végre megfejtették, miért fordul kelet felé a napraforgóvirág