szerző:
hvg.hu

Több mint 80 millió forintnak megfelelő dollárt kell fizetnie.

Stormy Daniels pornószínésznő azt állította, hogy 2006-ban egyszeri viszonya volt az akkor még üzletemberként dolgozó, már Melania Trumppal házas elnökkel. A színésznő tavasszal perelte be Trump személyes ügyvédjét, Michael Cohent becsületsértés miatt.

Az Los Angeles-i szövetségi bíróságra benyújtott kereset szerint – Michael Cohen becsületsértést követett el azzal, hogy cáfolta a pornószínésznő és Donald Trump futó kalandját. A keresetben a nő ügyvédje leszögezi, "Cohen ezzel azt a látszatot keltette, hogy Clifford kisasszony hazug ember, nem lehet benne megbízni, és állítása, miszerint viszonya volt Trump úrral, nem igaz".

A nő a kereset benyújtása előtt hosszú interjút adott a CBS televíziónak, melyben azt állította: eddig azért nem jött elő a történetével, mert egy ismeretlen férfi évekkel ezelőtt megfenyegette őt. A férfi feltételezett megbízójaként Donald Trump ügyvédjét, Michael Cohent nevezte meg.
Michael Cohen Trump feltétlen híveként ismert; 2006-ban csatlakozott Trump vállalatbirodalmához jogi tanácsadóként, a 2016-os elnökválasztási kampányban Trump támogatója és népszerűsítője volt, és megválasztása után az elnök személyes ügyvédje lett.

Az ügyvéd 130 ezer dollárt fizetett Danielsnek, aki titoktartási szerződést írt alá. A pornószínésznő most azt mondja: a szerződés nem kötelezi őt semmire, mert nincs rajta Donald Trump aláírása. Cohen egyébként elismerte, hogy pénzt utalt a nőnek, de arról soha nem beszélt, hogy mi okból.

 A bíróság most arra kötelezte a színésznőt, hogy 292 ezer dollárt (több mint 80 millió forintot) fizessen az ügyvédnek hamis rágalmazásért. Az összeg egyébként 25 százalékkal kevesebb annál, mint amennyit az ügyvéd kért, mivel azt a bíróság "túlzónak" ítélte. A színésznő ügyvédje szerint Danielsnek egy petákot sem kell fizetnie, mivel az előző ügyből kifolyólag 1 millió dollárral tartoznak neki Trumpék.

A bíróságon még mindig nem zárult le az az ügy, melyben azt vizsgálják, bűnös-e Daniels, amiért elárulta a viszonyukat, jóllehet korábban aláírta a titoktartási szerződést. Daniels szerint a szerződés semmis, mert nem szerepel rajta Trump aláírása – írta a Bloomberg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Már legalább 13 halottja van a venezuelai kormányellenes tüntetéseknek

Már legalább 13 halottja van a venezuelai kormányellenes tüntetéseknek

Lekerülhetnek a zöld rendszámok a 300 lóerős hibrid autókról

Lekerülhetnek a zöld rendszámok a 300 lóerős hibrid autókról

Az Ország Söre – Szentesen és Budapesten készült

Az Ország Söre – Szentesen és Budapesten készült

Ferenc pápa Trump határfaláról: A félelem megőrjíti az embereket

Ferenc pápa Trump határfaláról: A félelem megőrjíti az embereket

Kézilabda-vb: visszatért és játszik a válogatott kulcsembere

Kézilabda-vb: visszatért és játszik a válogatott kulcsembere

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz