szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Portfolio a birtokába került dokumentumok alapján azt írja, megtudták, melyik magyarországi gyárban dolgoztathatnak munkavállalókat egy héten akár 68 órát is. Erre lehetőséget ad, hogy heti öt napon keresztül 12 órát dolgozzanak, a hatodik napon pedig 8 órára be lehet hívni túlórázni.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A Henkel Magyarország Kft. körösladányi gyárában akár heti 68 munkaórára is kötelezhetik a dolgozókat – derült ki a Portfolio birtokába került dokumentumokból. Az erről szóló megállapodást a szakszervezet is aláírta, három hónapos munkaidőkeret bevezetéséről állapodtak meg a felek, ami jövő januárban kezdődik, az időtartam egy évre (12 hónap) szól.

Dávid Ferenc, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) volt főtitkára ezt a szakportálnak úgy kommentálta, hogy:

félelmetes, hogy ehhez még a rabszolgatörvény sem kellett.

Hozzátette, ekkora munkaterhelés mellett egyáltalán nem marad szabadideje és magánélete a dolgozóknak. A Portfolio megkérdezte a Henkelt is, akik azt válaszolták, hogy „a Henkel Magyarország Kft. hatályban lévő kollektív szerződésének megfelelően a körösladányi gyárvezetés, a Henkel Magyarország Operations Kft. Körösladányi Gyárának Henkel Munkás Érdekvédelmi Egyesülete (szakszervezet) munkaidőkeretben állapodtak meg, mely a munka törvénykönyvének megfelelően lehetővé teszi az egyenlőtlen munkabeosztást és a hat nap munkavégzést.”

A munka törvénykönyve ide vágó rendelkezései szerint hat nap munkavégzést követően egy pihenőnapot kell kiadni, valamint egy pihenőnapnak a hónapban vasárnapra kell esnie. Ezzel szemben a Henkel Magyarország Operations Kft. vezetése a munkavállalók érdekében több védelmi pontot épített be a szabályozásába, ezáltal a törvény adta lehetőségeket nem használjuk ki – magyarázta tovább a vállalat.

Ezek a:

  • a 12 órás munkanapok maximum 5-re való korlátozása,
  • a minden hónapban szombatot és vasárnapot magába foglaló, két egybefüggő pihenőnap biztosítása,
  • a rövidváltások,
  • valamint a munkaszüneti napok előtti éjszakai műszakok kizárása,
  • illetve a munkaidőkeret három hónapra való korlátozása a törvény szerinti, maximum 1 éves munkaidőkerethez képest.

„Amennyiben bárki elérné a maximális túlórakeretet, azon felül rendkívüli munkavégzést elrendelni nem lehet” – tette hozzá a Henkel. Arról szintén Dávid Ferenc beszélt először, hogy egy 4500 fős településen nincs túl sok lehetőségük a dolgozóknak arra, hogy máshová menjenek dolgozni.

Áder János csütörtökön írta alá a túlóratörvényt, péntek estére nagyszabású tüntetés készül „Szégyelld magad, János” címmel, több szakszervezet és ellenzéki párt ott lesz a demonstráló tömegben.

(Kiemelt képünk illusztráció / AFP)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videón, ahogy a rendőrök sorra buktatják le a szabálytalan kamionosokat az M7-esen

Videón, ahogy a rendőrök sorra buktatják le a szabálytalan kamionosokat az M7-esen

Megjöttek az AMD új videokártyái, a gyártó szerint igazi next-gen-élményt adnak

Megjöttek az AMD új videokártyái, a gyártó szerint igazi next-gen-élményt adnak

Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb

Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb