szerző:
hvg.hu

Az elmúlt két hónapban 52 egykori Simicska-cég indult el Mészáros Lőrinc irányába; ebből 15 már meg is érkezett a leggazdagabb magyarhoz. A többi Mészáros ügyvédjénél várja, mi lesz a sorsa.

A Válasz Online friss kutatása alapján azt írja, olyan ékkövek is Felcsútra kerültek, mint a Radóc utcai ingatlan – ahonnan Simicska évekig irányította birodalmát –, a Mahir nevű hirdetőoszlop-konszern, valamint a Közgép óriásvállalat 70 százaléka. De kiderült az is, a NER visszafogadta bizalmába a kitiltási botrány főszereplőjét, a volt NAV-elnök Vida Ildikót.

A Válasz most felfejtette a Simicska-exbirodalom szálait, és arra jutottak, hogy „fideszesből Jobbik-szimpatizánssá vált, majd önmagát a politikai semmibe kormányzó üzletember mintegy hatvan gazdasági egységtől vált meg egy csapásra”. Kiderült,

a valóságban 52 cég, a teljes Simicska-hagyaték közel 90 százaléka landolt Vörös Józsefnél, Mészáros Lőrinc ügyvédjénél.

A lap gyűjtéséből az derül ki, hogy az 52-ből 15 társaságot már hivatalosan is átírtak Mészáros Lőrinc nevére, lényegében a teljes Mezort-agrárcsoportot jelenti, így Mészáros már 36 ezer hektár földterültet birtokol, Magyarország területének csaknem 4 ezrelékét.

Az 52 érdekeltségből 37 papíron még Vörösnél vár arra, mi lesz a sorsa, itt olyan cégekről van szó, mint a közterületi reklámozással foglalkozó teljes Mahir-csoport például vagy a Simicska-birodalom korábbi irányító központja, egy XI. kerületi, Radóc utcai ingatlan. A 9-es szám alatti villa a földhivatali adatok szerint most a Mahir Zrt.-é.

Eddig azt sem verte nagy dobra senki, hogy a felcsúti kör ügyvédje tavaly november 8-ával Vida Ildikóra bízta a Simicskától visszaszerzett hálózat csomóponti társaságainak irányítását. Vörös őt nevezte ki a Pro-Ráta, a Pro-Aurum és a Megapolis Media részvénytársaságok, valamint a B-Reklám Kft. élére – ezek azok az anyavállalatok, amelyek leágazásai között találjuk például a Mahirt és a Közgépet.

A Válasz felsorolja tételesen is azt az 52 érdekeltséget, amely Mészáros Lőrinc körénél landolt, ugyanakkor szabályt erősítő kivétel, hogy a korábbi Simicska-cégek közül a Hír Tv és a Hung-Ister műsorgyártó vállalata Liszkay Gábor-féle a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány égisze alá került.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez lesz a biztonság: akár az ujjlenyomatával védheti majd WhatsApp-üzeneteit

Ez lesz a biztonság: akár az ujjlenyomatával védheti majd WhatsApp-üzeneteit

Halálra késeltek valakit a bécsi főpályaudvaron

Halálra késeltek valakit a bécsi főpályaudvaron

Iszonyú hidegben küzd majd a Pats és a Chiefs a Super Bowlért

Iszonyú hidegben küzd majd a Pats és a Chiefs a Super Bowlért

Válaszolt a kormány a szakszervezeteknek: oldják meg a túlóratárgyalásokat ők

Válaszolt a kormány a szakszervezeteknek: oldják meg a túlóratárgyalásokat ők

Ha a namíbiai sivatagban jár, és egy Afrikáról szóló dalt hall, az nem véletlen (videó)

Ha a namíbiai sivatagban jár, és egy Afrikáról szóló dalt hall, az nem véletlen (videó)

Szakszervezettel és angol nyelvű könyvekkel harcolna az Akadémia a kormány ellen

Szakszervezettel és angol nyelvű könyvekkel harcolna az Akadémia a kormány ellen