szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Létrehoztak egy Utalási Bizottságot a Magyar Államkincstárban, ennek feladata „minden héten áttekinteni, monitorozni a várható kiutalásokat a társadalombiztosítási és bérszámfejtési oldalon.”

Nyugdíjkáosz volt januárban, késtek ugyanis a kifizetéssel, az utalással volt probléma. Ezzel kapcsolatban nyújtott be kérdést Mesterházy Attila a Pénzügyminisztériumnak, arra volt kíváncsi, hogy:

  1. miért mosódott egybe a kincstár belső vizsgálata a PM-ével,
  2. hogyan lehet, hogy csupán a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazgatóhelyettesének felelősségét lehetett megállapítani,
  3. mit jelent pontosan a bejelentés, hogy a „technikai probléma emberi tényezőre vezethető vissza”,
  4. illetve milyen intézkedések történtek a folyósításhoz kapcsolódó előzetes és utólagos kontroll megerősítése érdekében.
  5. Végül azt is szerette volna megtudni, mit takar a „komplex nyugdíjbiztosítási rendszer”, amitől a hírek szerint minden megoldódik a nyugdíjkifizetések területén.

A Népszava szerint ezekre a felvetésekre reagálva jelentette be a pénzügyi államtitkár a bizottság felállítását, illetve közölték, hogy nem mosódott össze a külső és a belső vizsgálat, külön-külön kutakodva is rájöttek, hogy mi veszélyeztette a nyugdíjak időben történő kifizetését.

De azt Mesterházy sem tudta meg, mi történt pontosan, erre nem válaszolt Tállai András. Felhívta viszont a figyelmet a mindent megoldó informatikai fejlesztésre, amitől az egész nyugdíjbiztosítási információáramlás hatékonyabbá válik, és nagyon modern lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elevenen felfalt bogarak képesek kijutni az őket lenyelő békákból

Az elevenen felfalt bogarak képesek kijutni az őket lenyelő békákból

Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma