Novák Katalin szerint az amerikaiak odáig vannak a magyar családpolitikáért

Novák Katalin szerint az amerikaiak odáig vannak a magyar családpolitikáért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az államtitkár Washingtonban számolt be a kormány nagy ötletéről.

Az amerikai politikai döntéshozók rendkívüli érdeklődéssel figyelik a magyar családpolitikát – ezt mondta az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin, aki egy amerikai-magyar családpolitikai konferencián vett részt Washingtonban.

Arra a kérdésre, hogy mi az, ami a leginkább megfogta az amerikaiakat, Novák Katalin a legalább négy gyereket vállaló nők személyijövedelemadó-mentességét emelte ki.

Ezt itt, az Egyesült Államokban egyelőre ugyan el sem tudják képzelni, de nagyon előremutatónak tartják

- mondta az államtitkár.

Az államtitkár szerint az amerikai partnereiktől "rendre azt hallani", hogy a magyar családpolitikai intézkedések sora olyan példa, amelyet nem egy tekintetben ők is szívesen követnének. "Elmondták azt is, hogy Magyarország ugyan kicsi ország, kivált az Egyesült Államokból nézve, mégis képes volt arra, hogy világelső legyen a családok támogatásában" - fogalmazott Novák.

A washingtoni konferencián beszédet mondott Mercedes Schlapp, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs igazgatója, Kathryn Talento, a Fehér Ház Belpolitikai Tanácsának munkatársa, Tony Perkins, a Családkutató Tanács elnöke, Susan Yoshihara, a Katolikus Családi és Emberi Jogi Intézet alelnöke és Gorka Sebestyén volt elnöki tanácsadó.

Hozzászólások