szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban is többször kérték, ám eddig nem jártak sikerrel.

Mint korábban megírtuk, június 26-ig minden magyarországi hitelintézetnek teljeskörű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről a 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény (Pmt.) előírása szerint.
Aki ezt nem intézi el, annak korlátozzák a számlájához hozzáférést.
A mai kormányinfón Gulyás Gergely miniszter bejelentette, ha a bankok kezdeményezik, csúszhat a banki azonosítás határideje - emlékeztet az Mfor.hu.
A lap megírta: a bejelentésre reagálva a Bankszövetség az azonosítás elhalasztását kéri a kormánytól szeptember 30-ig.
Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a kérést még a mai napon eljuttatja a kormányhoz.
A főtitkár a szeptember 30-ai határidőt azzal indokolta, hogy a július 1-jén induló családvédelmi akcióterv nagy terhet ró a hazai hitelintézetekre. Nem ez az első halasztási kérelme egyébként a Bankszövetségnek, Kovács Levente tájékoztatása szerint korábban már többször kérték a banki azonosítás június 26-ai határidejének elhalasztását, ám eddig nem jártak sikerrel.

Mint korábban megírtuk, június 26-ig minden magyarországi hitelintézetnek teljes körű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről a 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény (Pmt.) előírása szerint.

A mai kormányinfón azonban Gulyás Gergely miniszter bejelentette, ha a bankok kezdeményezik, csúszhat a banki azonosítás határideje – emlékeztet az Mfor.hu.

A lap megírta: a bejelentésre reagálva a Bankszövetség az azonosítás elhalasztását kéri a kormánytól szeptember 30-ig.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a szeptember 30-ai határidőt azzal indokolta, hogy a július 1-jén induló családvédelmi akcióterv nagy terhet ró a hazai hitelintézetekre.

Nem ez az első halasztási kérelme egyébként a Bankszövetségnek, Kovács Levente tájékoztatása szerint korábban már többször kérték a banki azonosítás június 26-ai határidejének elhalasztását, ám eddig nem jártak sikerrel – írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

Orbán nem lesz ott a Puskásban a Szuperkupa-döntőn

Orbán nem lesz ott a Puskásban a Szuperkupa-döntőn

A gyanúsan füstölő autókra vadásznak a héten

A gyanúsan füstölő autókra vadásznak a héten