szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még emelkedett is a részvényárfolyam.

Ötmilliárd dollárba kerülhet a Facebooknak a Cambridge Analytica-botrány, amely azért robbant ki, mert felhasználók millióinak adatai kerültek illetéktelen kezekbe.

Az amerikai kereskedelmi bizottság (FTC) története legnagyobb bírságát szabhatja ki. Ennek ellenére a Facebook részvényárfolyama nem csökkent, hanem még emelkedett is. Ezelőtt a rekord 22,5 millió volt, amit a Google fizetett, szintén adatvédelmi ügyben.

Az ötmilliárd az idei évre várt profit negyedét viszi el. Ám a tőzsde már úgy tűnik, korábban beárazta a kiadást, mert a hír megjelenése után a részvény árfolyama kevéssel emelkedett. A Facebook-részvények a CA-botrány kirobbanásakor estek nagyot, azóta visszatértek az az előtti szintre. A befektetők most azt is értékelhették, hogy az ügy végére pont kerül, és nem kell bizonytalan tényezőkkel számolni. (Portfolio)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon

Pénteken újraindulhat a forgalom az újfehértói vonatbaleset helyszínén

Pénteken újraindulhat a forgalom az újfehértói vonatbaleset helyszínén

Átadták az Artisjus irodalmi díjakat

Átadták az Artisjus irodalmi díjakat