szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szepesi Richárd a vízhasználati jogot átadta egyik cégétől egy másiknak.

Hozzáférést kapott az önkormányzattól a rendkívül értékes lepencei K7-es termálkúthoz a Szepesi Richárdhoz köthető Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő Kft. – írja a Napi.hu.

"Visegrád képviselő-testülete úgy dönt, hogy hozzájárul ahhoz, hogy az önkormányzat és a Grand Hotel Bohemia Zrt. között 2018. április 23-án kötött termálvíz-értékesítési szerződésbe a Grand Hotel Bohemia Zrt. mint szerződésből kilépő fél helyett a Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő Kft. mint szerződésbe belépő fél a szerződésbe belépjen" – olvasható a határozatban, amelyet 5 igen és 2 tartózkodás mellett szeptember 18-án szavaztak meg a visegrádi képviselők.

A cégadatbázisok alapján a Napi.hu azt írja, hogy a Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő Kft. mellett a Grand Hotel Bohemia is Szepesi Richárd érdekeltségébe tartozik a Dreamland Holding Zrt.-én keresztül, tehát a vízhasználati jogot Szepesi egyik cége átadta egy másik cégének.

Ugyanez a tulajdonosi kör kapott az összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programból közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást balatoni és tokaji szállodák építésére.

A portál megjegyzi, hogy nagyon értékes termálvízről van szó, a Thermal Hotel Visegrád, a Visegrádi Ásványvíz is innen kapja az ásványi anyagokban gazdag vizet, de a város önkormányzatától vásárol a Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház is, és a 2007-ben bezárt visegrádi Lepence strandfürdő is ebből a termálkútból nyerte a vizét.  

Az ismert fürdőt szintén Szepesi nyithatja meg. A lap visegrádi forrásai szerint nagyon jól előkészített beruházásról van szó: előbb a strand készülhet el, majd később egy luxusszálloda is. A lepencei strand és szálloda beruházói a Napi.hu információi szerint tökéletesen felmérték a helyi viszonyokat, legalább két éve jelen vannak Visegrádon, még a témában tartott közmeghallgatáson is részt vettek. A lepencei strand újjáépítésére 2 milliárd forintot szavazott meg az Orbán-kormány, a területen azonban eddig semmi sem történt.

A portál emlékeztetett, hogy Szepesi Richárd anyósa Nagy Róza, akit régóta Matolcsy György jegybankelnök legszűkebb bizalmi köréhez sorolnak. Szepesi vissza nem térítendő állami milliárdokból építi a szántódi, ötcsillagos Balaland hotelt, valamint a szintén ötcsillagos Grand Hotel Tokaj szállodát is.

Azt még azonban nem tudni, hogy az új visegrádi képviselő-testület mit kezd majd a lepencei K7-es termálkút tulajdonjogával, kinek ad vízjogot, amit közel másfél évtizedig zajló jogvita végén szerzett vissza 2014-ben.

Az új polgármester, Eőry Dénes fideszes támogatással nyert október 13-án, ő volt egyébként a svájci tulajdonban lévő Visegrádi Ásványvíz Kft. ügyvezetője. A szeptemberi testületi ülésen egyébként felmerült, hogy vízjogot csak 100 százalékos egyetértésben vagy népszavazással lehessen eladni Visegrádon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel teljes lezárás jön Belgiumban

Közel teljes lezárás jön Belgiumban

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

Kórházakat támadó zsarolóvírusokról is szó lesz egy magyar kiberbiztonsági konferencián

Kórházakat támadó zsarolóvírusokról is szó lesz egy magyar kiberbiztonsági konferencián