szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kétszer annyit lehet keresni más szakmákban, mint tűzoltóként, ráadásul ott az ember még az éves szabadnapjait is kiveheti – magyarázta egy pályaelhagyó tűzoltó.

Névvel vállalva írta meg véleményét egy tűzoltó, hogy miért hagyta ott a munkáját. Füredi Ferenc írását az Egységes Tűzoltó Szakszervezet honlapján tették közzé.

Mint írta, akkora volt a létszámhiány, hogy már az éves szabadságait sem tudta kivenni, minden évben tolták maguk előtt az egy évvel korábbi szabadnapjaikat. Ezen kívül 11 év munka után is csak 190 ezer forintot keresett, ráadásul ez már a pótlékokkal együtt számolt bére volt.

Ráadásul miután megszüntették a korai nyugdíjba vonulás lehetőségét, „nem láttam magam 50-es éveimben ebben a szakmában, és jó eséllyel nem is tudtam volna úgy teljesíteni, mint a 20-as éveimben” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Bernie Madoff

Meghalt Bernie Madoff

2300 lóerős új elektromos hiperautót terveznek Németországban

2300 lóerős új elektromos hiperautót terveznek Németországban

Hollywoodi nagyságokat, holokauszttúlélőt is megkárosított a pilótajáték most meghalt királya

Hollywoodi nagyságokat, holokauszttúlélőt is megkárosított a pilótajáték most meghalt királya