szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elbocsátásokkal és fizetéscsökkenéssel próbálja átvészelni a következő egy évet a légitársaság.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Ryanair 3 ezer munkahely megszüntetésére kényszerül a koronavírus-járvány miatt. Ez azt jelenti, hogy munkavállalóinak 15 százalékát bocsátja el – adta hírül a BBC.

A brit közszolgálati média szerint főként pilóták és légiutaskísérők állása került veszélybe. Azok, akik maradnak, arra számíthatnak, hogy 20 százalékkal alacsonyabb lesz a fizetésük.

Michael O'Leary, a légitársaság vezetője a BBC-nek azt mondta, hogy a tervezett csökkentések minimálisan szükségesek ahhoz, hogy a Ryanair a következő 12 hónapot túlélje. Ha ezek nem lesznek elegendőek, további megszorítások jöhetnek.

A Ryanair vesztesége az év első 3 hónapjában 100 millió euró körüli.

A magyar hátterű diszkont légitársaság, a Wizz Air ezer fős elbocsátást jelentett be a közelmúltban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Vállalkozás

Több tízezer milliárd forintra lenne szükség, hogy ne omoljon össze a világ légi közlekedése

Ilyen még a gazdasági válságok alatt sem volt: egy hónap alatt a nulla közelébe esett a világ légi forgalma, az elemzők a saját néhány héttel korábbi ultrapesszimista becsléseiket már a legjobb lehetséges forgatókönyvnek látják, több tízezer milliárd forintnyi pénzt bukhat a szektor. Ráadásul ha a járvány véget ér, a gazdasági helyzet akkor sem lesz egyből jobb, így gyors talpraállásban sem érdemes reménykedni.

Bezárt a 120 éves Jeliszejevszkij élelmiszerbolt

Bezárt a 120 éves Jeliszejevszkij élelmiszerbolt

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó