szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

December 31-ig biztosított a tao-támogatás a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

A kormány még április közepén rendelkezett a látvány-csapatsportok támogatására vonatkozó enyhítő intézkedésekről, melynek értelmében néhány adminisztratív jellegű lazítás mellett bármire önerő biztosítása nélkül költhettek tao-támogatást – írja az mfor.hu.

Ez a rendelkezés a veszélyhelyzet megszűnéséig volt hatályban, de érkeztek újabbak, ezek közül talán a leglényegesebb, hogy

a kormány év végéig, tehát 2020. december 31-ig biztosította a tao-támogatásból, vagyis közpénzből történő koronavírus-járvány elleni védekezés lehetőségét.

"A veszélyhelyzettel, a kormány által elrendelt egészségügyi válsághelyzettel, továbbá a koronavírus elleni védekezéssel összefüggésben felmerülő költségek a sportfejlesztési program módosítása nélkül elszámolhatók" – idézi a portál a rendeletet.

A támogatás mértéke 100 százalék, vagyis a teljes költséget fedezhetik TAO-pénzből. A rendelet szerint elszámolható a lázmérő, a maszk, a gumikesztyű, a PCR-koronavírusteszt, a kézfertőtlenítő, a fertőtlenítő kendők, a folyadékok és az egészségügyi védőruházat költsége. A sportszervezetnek erre vonatkozó igényét 2020. december 31-ig írásban kell bejelentenie a programokat jóváhagyó szervezet, vagyis a szakági sportszövetség részére, amelynek engedélyeznie kell a költekezést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!