szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter szerint a kormány nem tett le arról, hogy emeljék a szociális ágazatban dolgozók bérét. De jutalmat nem kapnak.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Újabb házi interjút adott az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós a Facebook-oldalára feltöltött videóban ezúttal arról beszélt, hogy a magyar egészségügy helytállt a koronavírus időszakában. Szóba került, hogy az 500 ezer forintos jutalom az egészségügyben dolgozóknak Semmelweis-nap környékén érkezik. Ennek kapcsán kijelentette, nagyra becsüli a szociális ágazat teljesítményét is, a jutalmazásnál azonban differenciálni kellett. Úgy fogalmazott,

bármennyire szeretné a kormány és személy szerint én is, a jövedelmeket csak a gazdasági lehetőségek határáig lehet megemelni.

Hozzátette, hogy a szociális szférában is folyamatosan napirenden van a béremelés, egy ezzel kapcsolatos javaslat most is a kormány előtt van. A miniszter elismerte, hogy a szociális ágazatban dolgozók is ugyanazt a szemléletet képviselték, mint az egészségügyisek, a rászorulókon való segítést, és ez plusz feladatokat rótt rájuk is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!